Traficanti de droguri inhatati

Traficanti de droguri inhatati

0 96

Ieri au fost prinsi si retinuti in gara Brasov doi tineri traficanti de droguri, asupra lor gasindu-se 100 de capsule de canabis/hasis. Este vorba de acea planta inrudita cu ceea ce la noi este cunoscut sub numele de canepa, numai ca acest canabis, cultivat in special prin Orientul Apropiat, are proprietati halucinogene, fiind socotit un drog „de pornire”, adica primul pas spre droguri de mare risc:cocaina si heroina, plus cele sintetice
Cei doi tineri, unul in varsta de 22 ani, celalalt in varsta de 28 ani, purtau cele 100 de capsule de canabis pitite in flacoane cu sprayuri, creme si alte asemenea. Drogurile veneau din Spania, via Cluj, urmand sa fie distribuite in Romania nesocotitilor care apeleaza la aceste „placeri” extrem de periculoase.
Din pacate, multe dintre aceste droguri asa-zis usoare sunt distribuite printre tineri si chiar elevi ai scolilor generale, care, la inceput, le folosesc din teribilism, pentru ca mai tarziu sa nu mai poata scapa de ele.
Unul dintre cei doi traficanti a fost retinut si bagat la beciul Politiei, celalalt urmand sa fie judecat in stare de libertate.
De la acestia doi se incearca sa se afle alte legaturi cu traficantii de droguri, pentru depistarea intregii retele de traficanti. Un complice de-al lor este cautat in Spania.
Daca vor fi gasiti vinovati – ce formula idioata, cand asupra lor s-au gasit drogurile! – ei risca pana la 15 ani de puscarie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.