Tractoristii si-au bagat plugul in politica Guvernului

Tractoristii si-au bagat plugul in politica Guvernului

0 68

Traficul in Brasov pe segmentul Strada Lunga – Prefectura a fost ieri ingreunat timp de ora cat a tinut marsul de protest al fermierilor. Agricultorii au traversat orasul la bordul tractoarelor, intr-o coloana pornita de la Cimitirul Municipal, care s-a oprit pentru cateva minute in dreptul Prefecturii. Cultivatorii sunt nemultumiti de intarzierea subventiilor la hectar sau pe cap de animal, dar si din cauza nesubventionarii motorinei sau a lipsei echipamentelor moderne. Protestul s-a desfasurat simultan in 28 de judete din tara.
Circa 30 de tractoare – de toate marcile si dimensiunile – au pornit la ora 11 din Bartolomeu, au urcat pe Strada Lunga, pentru a ajunge la Prefectura.
La manifestatie au participat reprezentanti ai sindicatului cultivatorilor de cartofi si sfecla de zahar si crescatorilor de bovine si ovine, nemultumiti ca au ajuns sa lucreze doar jumatate din suprafata tarii, in timp ce Romania importa 80% din produsele agroalimentare. Comparatia cu fermierii europeni este in detrimentul romanilor , care beneficiaza de 81 de euro de la stat, pe cand grecii incaseaza 600 de euro iar ungurii 400.
Delegatia sindicala a lasat la Prefectura Brasov un memoriu, care va fi trimis Ministerului Agriculturii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.