Totul în numele schimbărilor climatice: Olanda, al doilea exportator mondial de produse...

Totul în numele schimbărilor climatice: Olanda, al doilea exportator mondial de produse agricole după SUA, va închide 3000 de ferme

0 144

95% dintre fermierii olandezi care protestează de luni de zile față de planul radical „verde” al guvernului de reducere cu 50% a emisiilor de azot ar putea fi în curând obligați să își vândă terenurile, potrivit zerohedge.com.
Pentru întreprinzătorii din agricultură, va exista o schemă de închidere care va fi cât se poate de atractivă”, a declarat recent Christianne van der Wal, ministrul azotului, în parlamentul olandez. Guvernul olandez intenționează să achiziționeze 3.000 de ferme „poluatoare de vârf” prin intermediul unui fond de 24,3 miliarde de euro (25,6 miliarde de dolari).
Van der Wal a declarat că fermierilor li se va oferi o valoare de 100% pentru terenurile lor, dar dacă eforturile voluntare eșuează, fermierii vor fi forțați să vândă.
Țara urmărește să reducă poluarea cu azot și va face achiziții de ferme dacă nu sunt suficienți proprietari de terenuri care să accepte răscumpărările. Ea a adăugat: „Nu va exista o altă ofertă mai bună”.
Așadar, cum s-a ajuns aici? Fermierii au fost furioși pe guvernul olandez pentru că a implementat agenda ecologică de reducere a emisiilor de azot din ferme. Mulți dintre aceștia au ieșit în stradă cu tractoarele lor și cu furci și au cerut guvernului să modifice politicile care au avut ca efect zdrobirea industriei agricole a țării.
Guvernul olandez a început să implementeze noi reguli privind activitatea de azot la fermieri și la clădirile agricole încă din 2019. Acest aspect a oprit extinderea operațiunilor cu produse lactate, porci și păsări de curte din ultimii ani, care sunt surse semnificative de poluare cu azot.
Un fermier olandez a vorbit cu „Fox & Friends Weekend” despre presiunea exercitată de guvern și despre decizia acestuia de a închide mii de ferme. „Nu știu la ce ne putem aștepta. Pentru propria mea familie, sper ca unul dintre fiii mei să poată continua să facă agricultură dacă vrea”, a declarat fermierul olandez Geertjan Kloosterboer.
Țările de Jos urmăresc să reducă emisiile și să urmeze o agendă ecologică, dar acest fapt ar putea pune în pericol aprovizionarea cu alimente a națiunii și chiar aprovizionarea la nivel mondial.
Date recente arată că Olanda, care are mărimea statului Maryland, este al doilea exportator mondial de produse agricole ca valoare, după SUA. Importanța fermierilor olandezi în aprovizionarea cu alimente la nivel mondial este incontestabilă, iar așa-numiții politicieni ecologiști vor să distrugă industria în numele schimbărilor climatice.
Se pare că protestele nu vor dispărea prea curând.

Sursa: yogaesoteric.net

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.