Toti pungasii au mama lor in Romania

Toti pungasii au mama lor in Romania

0 120

Presedintele Clubului Roman de Presa si director al cotidianului Gandul, Cristian Tudor Popescu, are de lamurit zilele acestea o problema spinoasa legata de prestatia unuia dintre angajatii ziarului. Senior editor si fost redactor-sef al publicatiei, editorialistul Bogdan Chireac a fost dat in vileag in paginile unui cotidian central ca fiind beneficiarul unor contracte grase cu statul, atribuite fara licitatie. In urma afacerilor derulate printr-o firma de distributie de echipamente de telecomunicatii, in conturile lui Chireac au intrat sume frumusele, de ordinul zecilor de milioane de euro.


Pentru ca tacamul sa fie complet, acelasi ziar concurent a descoperit ca, intr-un editorial semnat de Chireac si publicat cu vreo doi ani in urma, milionarul editorialist ataca firmele concurente celei la care este actionar. Intrebat de ziaristi despre isprava colegului sau de la Gandul, CTP a parut luat ca din oala de vestea ca unul dintre subordonatii sai s-a imbogatit la granita inselatoare dintre deontologie si afaceri. Directorul Popescu declara ca nu detectat nici o debalansare in materialele semnate de catre Chireac si pretinde ca, daca ar fi stiut atunci ca al sau coleg face afaceri banoase cu statul in timp ce semneaza editoriale nedebalansate, i-ar fi cerut sa renunte la business.


Incidentul neplacut, dar poate relevant, petrecut in ograda celor de la Gandul va face ca Dacia ponosita cu care se afiseaza cu obstinatie CTP prin lumea intesata de limuzine a Bucurestilor sa para cu atat mai ridicola si anacronica. Discrepanta dintre treningul deontologic cu care CTP apare la emisiuni si costumele croite din conflicte de interese pe care si le permit colegii sai va fi si mai adanca decat pana acum.
Nu este singurul amanunt picant din tarasenia echipamentelor pe care Chireac le-a promovat prin scrisul sau la ziar. Editorialistului i se pare ca s-a detasat suficient de lumea afacerilor cand si-a numit mama la conducerea firmei.


Miscarea nu-i rea, ca stratagema manageriala. Macar n-are nimic din siropul gretos al replicii ministrului Justitiei, caruia presa ii reproseaza manevrele dubioase ce se petrec pe sub fustele doamnei cu balanta, legata strans la ochi. Pe post de disculpare, junele Chiuariu a servit celor care il acuza o smiorcaiala jenanta de copil care trebuie sa explice acasa de ce il huiduie toti colegii de clasa, si a zis necajit: Mama o sa ma intrebe de ce sunt mafiot!


O intrebare care ar merita pusa in plic si trimisa pe adresa foarte multor politicieni, spagari, profitori, din Romania. Despre afacerile carora ar trebui sa afle si mama lor.


Mama lor de pungasi!


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.