Tot Udrea cu clanta mare

Tot Udrea cu clanta mare

0 185

Elena Udrea se plange lumii intregi, cu ajutorul unei scrisori deschise, pe lacrimi putandu-se citi: „Am fost acuzata ca am santajat presa, refuzand sa public numele ziaristilor care au beneficiat de diurne din partea MT.”
Aceasta scrisorica si lacrimile din plic sunt urmarea emisiunii tv de saptamana trecuta, in care Elena Udrea s-a aflat singurica in fata lui Robert Turcescu, acesta facand-o pe blonda prim-turista sa-i inghete fandoselile, iar ministresa sa inceapa sa se invarta in jurul cozii cand trebuia sa raspunda vreounei intrebari incomode.
Revenindu-si din ameteala – nu ati vazut cum se clatina cainii si pisicile care-si vaneaza cozile? – ministresa Udrea s-a pus pe scris scrisorica mai sus amintita, in care isi descarca oful de femeie neinteleasa.
„Am fost acuzata ca as fi savarsit o infractiune, si anume ca as fi santajat presa, refuzand sa public numele ziaristilor care au fost prezenti, pe cheltuiala ministerului, la actiuni de promovare a turismului in strainatate. Sunt lucruri extrem de grave, pe care nu le-am savarsit niciodata”, se arata in scrisoarea deschisa trimisa ieri de ministrul Turismului..
„Nu exista nicio situatie in care sa fi incercat sa obtin avantaje de la vreun ziarist spunandu-i, sau macar sugerandu-i acestuia ca ar avea legatura cu lista. Am explicat, in mai multe randuri, inclusiv Evenimentului Zilei, care este temeiul legal al deconturilor pentru deplasarile ziaristilor (HG 169/2001, HG 928/2001, HG 413/2004, HG 387/2007, HG 120/2008 si HG 314/2009) si am afirmat ca, in virtutea art.12, lit.d din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, numele ziaristilor nu este public”, se precizeaza in scrisoare.
Elena Udrea mai opineaza: „O discutie de culpabilizare a ziaristilor care au scris despre promovarea turistica a Romaniei, discuþie initiata tot de mass-media, in contextul atacurilor politice care ma vizeaza, este o dovada de ipocrizie a celor care o genereaza”.
Adica de ce ipocrizie? Aceasta afirmatie imi aminteste de jocurile din copilarie cu „cine spune ala este, ca magarul din poveste.” Unde vede Elena Udrea falsitate, prefacatorie, fatarnicie (DEX, pag.440, ed.1975)? Sau nu mai stie ce are in propria traista? Iar atacurile politce sunt normale, caci au ca baza goangele cu care s-a tot jucat ministresa, crezand ca are spate puternic acoperit.
„Spun acest lucru fiindca simplii ziaristi nu decid ce se publica si ce apare pe post, ba chiar se supun adesea unor decizii editoriale nedrepte”, s-a aratat nemultumita Elena Udrea.
Ciudata viziune, ministresa crezand probabil ca peste tot domneste spiritul de sclavie din ograda pedelista! Mai sunt destui ziaristi cu sira spinarii de neincovoiat cand este vorba de un adevar de necontestat.
„Avand in vedere faptul ca acuzatia pe care mi-ati adus-o este extrem de grava, va solicit dumneavoastra, Evenimentului Zilei (in acest cotidian au aparut acuzele cele mai grave, n.a.), precum si autorului acestui articol, Mircea Marian, ca, in termen de 24 de ore, sa publicati numele ziaristilor santajati de mine si sa faceti dovada acestui santaj”, se mai arata in finalul scrisorii.
Din pacate, Elena Udrea a uitat sa incheie cu „va pup, cu drag, fata de pe armasar”.
As vrea sa o vad pe dama inchizand gura presei, atata vreme cat adaposteste un roi de muste pe freza blonda. Vedeti, daca ar fi fost bruneta sau roscata, mustele nu s-ar mai fi vazut, dar asa se pare ca aceasta culoare a mierii – sau ce o fi pe sub freza? – atrage.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.