TOP obiceiuri ciudate de Craciun

TOP obiceiuri ciudate de Craciun

0 64
Cu toate ca de Craciun lumea sarbatoreste nasterea lui Iisus, numeroase obiceiuri nu par sa aiba nici o legatura cu acest lucru, acestea datand din timpuri precrestine. Iata o lista a catorva dintre cele mai ciudate obiceiuri de Craciun de pe cuprinsul mapamondului.
In Norvegia, in ajun de Craciun se ascund toate maturile din casa pentru ca vrajitoarele si spiritele rele sa nu le fure si sa le foloseasca pe post de ”mijloc de transport”.
Iar o superstitie britanica spune ca dorinta exprimata in timp ce se prepara budinca de Craciun se va indeplini numai daca ingredientele vor fi amestecate in sensul acelor de ceasornic.
Conform traditiei, familiile germane atarnau in pom, ca ultim ornament, un glob in forma de castravete murat. Acest ornament este ascuns cat mai bine, iar in prima zi de Craciun copilul care il gaseste urmeaza sa primeasca un cadou in plus si va avea noroc tot anul.
Putini germani mai recunosc acest obicei si se spune ca dupa al doilea razboi mondial, germanii din Germania de Est erau atat de saraci incat isi impodobeau brazii de Craciun cu castraveti murati.
Obiceiul a fost preluat si de catre americani, orasul Berrien Springs din America fiind considerat ”capitala internationala a castravetelui murat”.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.