Tone de gunoaie plutesc pe Olt intre SEGA si Hidroelectrica

Tone de gunoaie plutesc pe Olt intre SEGA si Hidroelectrica

0 106
Reprezentantii SEGA dau vina pe proprietarii bazinului de acumulare de pe Olt pentru mizeria din zona Voila. Intre cele doua institutii plutesc tone de gunoaie si starvuri de animale, care infesteaza apa Oltului pe o distanta mare si fac ca mirosul sa fie insuportabil in zona. Seceta a facut ca apa Oltului sa scada sub nivelul filtrelor care curata apa, astfel ca toata mizeria este la vedere. Nicio persoana fizica din judet nu a fost amendata pentru ca a aruncat gunoaie in apa.
Peturi din plastic si starvuri de animale inteasa luciul de apa al bazinului de acumulare de pe Olt, din zona Voila. Reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor Brasov spun ca zona trebuie curatata de proprietarii apei, nicidecum de cei care o gospodaresc. Conducerea Sistemului de Gospodarire a Apelor Brasov, institutia care vegheaza ca apele din judet sa ramana curate, spune prin vocea directorului Nicolae Ionascu, ca situatia de pe raul Olt nici nu i se datoreaza, nici nu intra in competenta sa.
Recoltarea gunoaielor si lesurilor de animale s-ar fi facut automat, prin niste filtre montate in zona barajului. Cum seceta a facut ca apa Oltului sa nu mai ajunga acum la nivelul acelor filtre, toata mizeria a ramas la vedere.
Reprezentantii SEGA Brasov spun ca, in general, apele din judet ar fi curate, cu exceptia zonelor de campare frecventate de turisti si a celor din apropierea exploatarilor forestiere. Presa a prezentat in urma cu cateva zile dezastrul ecologic de la pastravaria din Budila, unde peste 5 tone de peste au fost distruse de scurgerile de la exploatarile forestiere din amonte. Proprietarii acestora au fost amendati cu maximul prevazut de lege – 8.000 de lei – pentru moartea pestilor. Daca pentru turistii lipsiti de respect fata de natura nu prea exista solutii, exploatarile forestiere sunt amendate destul de des, spun reprezentantii SEGA.
Persoanele fizice pot fi amendate numai daca sunt prinse in flagrant in momentul in care arunca gunoaie sau lesuri in apele de pe raza judetului Brasov. Pana acum, nimeni nu a fost sanctionat.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.