TOASTURI CU SARDELE IN ULEI

TOASTURI CU SARDELE IN ULEI

0 149

Se spune ca acest aperitiv este mult gustat de pescarii din tarile sudice ale continentului european, atunci cand se intorc la tarm dupa o zi istovitoare de pescuit. Se pare insa ca sunt bine primite si de continentali, aceste toasturi nelipsind din meniurile marilor restaurante.

PREPARArE: Se aleg sardele din cele mai marisoare. Daca nu gasiti din cele tinute simplu, in ulei – nu din conserve – si aveti la indemana doar sardele proaspete sau sarate, le curatati si le spalati bine, sau le desarati temeinic dupa care procedati ca mai inainte, si le tineti intr-un vas cu ulei (de preferinta de masline) cat sa le acopere cateva zile. Se curata apoi de pielita, se dau in doua si se scot oasele – sira spinarii si celelalte mai mari. Se prajesc usor in uleiul in care au stat, pe ambele parti. Se aseaza pe felii de paine proaspat prajite si se orneaza de jur imprejur cu feliute de lamaie. La servire se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu piper.
Aceste toasturi au rolul de a stimula pofta de mancare. Ia incercati gustul produselor marii, preparate de marii bucatari si, in primul rand, de nevestele pescarilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.