Titulescu a fost comemorat de masoni

Titulescu a fost comemorat de masoni

0 135

Sambata a avut loc la Brasov comemorarea fostului mare diplomat si ministru de externe al Romaniei, Nicolae Titulescu. La ceremonial au fost prezenti zeci de membri ai apartinand de Marea Loja Nationala a francmasonilor din Romania, si aceasta pentru ca si Nicolae Titultscu a fost si el membru al Masoneriei.
„Am venit, ca in fiecare an, la mormantul prietenului, fratelui roman Nicolae Titulescu, cu frati din lojele de pe tot cuprinsul tarii”, a spus Viorel Danacu, Marele Maestru din Marea Loja Nationala a Romaniei
Francmasonii au depus zeci de coroane la mormantul lui Titulescu, situat in curtea bisericii Sf. Nicolae, acolo unde si-a dorit diplomatul.
Slujba de pomenire a fost oficiata de preotul prof. dr. Vasile Oltean, care s-a ingrijit sa indeplineasca indatorirea crestineasca a parastasului
Totodata, masonii au sarbatorit, pe 16 mai, sapte ani de la infiintarea la Brasov a Marii Loje Nationale a Romaniei.
Cu aceasta ocazie a fost lansata revista „Cuvant masonic”, lansarea facandu-se in cadrul muzeului Primei Scoli Romanesti, aflat langa biserica Sf.Nicolae si nu departe de mormantul lui Titulescu.
Publicatia este o incercare a Lojei de a indeparta suspiciunile legate de ordinul lor, peste care se spune ca plutesc mari secrete.
„E firesc ca oamenii sa cunosca despre masonerie si sa nu mai faca asocieri gresite si sa nu mai existe incercari de a dezonora si umbri acest ordin”, a subliniat Viorel Danacu, marele maestru din Marea Loja Nationala a Romaniei.
In acest sens, marele maestru are perfecta dreptate, misterul in care si-a desfasurat pana acuma activitatea francmasoneria nu numai ca i-a tinut ascuns scopul, dar a dat si mult prilej de interpretare nefavorabila telului acestui Ordin. De aceea ar fi salutara o deschidere cat mai mare, prin asemenea reviste cum este cea lansata sambata, „Cuvant masonic”, spre a se lamuri istoricul, dar si gandurile de viitor ale francmasoneriei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.