Times despre Transilvania

Times despre Transilvania

0 53

Niste redactori si fotoreporteri ai prestigiosului Times – oare si recenta vizita a printului Charls sa fi contribuit la aceasta? – s-au deplasat nu de mult prin Transilvania, spre a trage unele concluzii.
In materialul publicat recent ei au spus, printre altele, despre zonele Ardealului:
“Este ultimul colt de salbaticie naturala din Europa, un spatiu de o grandoare persistenta si agricultura de subzistenta, pe care politica comunitara a Uniunii Europene inca nu l-a modificat.”
Din cele citate se poate deduce ca europenii intemeietori ai Uniunii nu prea mai sunt de acord cu artificializarile impuse, in mai toate domeniile, dar in mod special in interventia umana – in fond , mai degraba inumana – asupra naturii, cu trimitere la distrugerea pitorescului natural prin tarile lor, dar si a unui mod de a practica, tot mai mult, o agricultura neecologica.
In acest sens materialul din Times mai noteaza:
“Nu credeam ca Transilvania poate fi atat de frumoasa, atat de izolata de extenuanta agitatie din Europa de Vest.”
Acestea sunt consemnari din pagina de recomandari pentru vacanta a prestigiosului cotidian.
Printre randurile ce descriu pitorescul regiunii se gasesc insa si note critice, mai ales in ce priveste starea proasta a drumurilor, ceea ce duce, in viziunea jurnalistilor de la Times, la un numar mic (probabil comparativ cu ce se gaseste la ei) de autovehicule..
Nu puteau lipsi din material, tot comparativ vorbind, o sema de cifre reprezentand costurile unui sejur in diferitele locatii ale acestui tinut. Britanicii constata astfel ca o excursie pentru cinci persoane in Transilvania costa circa 1.500 lire sterline, ceea ce ar insemna doar o treime din cheltuielile unui sejur in Turcia, pe litoralul de acolo.
Astfel, Transilvania este recomandata de publicatia britanica drept o destinatie turistica agreabila si mult mai ieftina fata de alte locuri mai mult sau mai putin exotice.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.