Tigari netimbrate pe Calea Bucuresti

Tigari netimbrate pe Calea Bucuresti

0 155

Intr-una din noptile trecute, in jurul orelor 1.00, poliþistii brasoveni, impreuna cu comisari ai Garzii Financiare, au actionat in zona Calea Bucuresti a urbei noastre cu scopul de a depista nereguli.
Astfel, ei au oprit in trafic, pe Calea Bucuresti, doua autovehicule. acestea erau conduse de Bogdan M. (23 de ani) si de Vasile V. (43 de ani).
La controlul de rutina au fost descoperite mai multe baxuri cu tigari fara timbru. De aceea, fiecare dintre cei doi soferi s-a ales cu cate o amenda de 100.000 de lei.
In acelasi timp, comisarii Garzii Financiare au dispus confiscarea celor 40.000 de pachete de tigari, in valoare totalã de 120.000 de lei, dar si a celor doua autovehicule, estimate la 35.000 de euro, cu care a fost transportata marfa.
Ca trebuie sa fie ordine in tara este normal, cum tot asa de normal e ca asemenea contrabanda sa dispara. Dar cine si cum face sa infloreasca fenomenul?
Este vorba de starea economiei romanesti, care, neputand fi stapanita pozitiv de niste incapabili de prin ministere, pusi acolo pe criterii politice, prin aceasta lasand si vistieria statului goala, au ajuns sa scumpeasca, sub diferite motive, marfurile de larg si, putem spune, intens consum, acestea ajungand la preturi aproape prohibitive. Asa ca, in context, se face contrabanda, caci tigarile de contrabanda ajung aproape la jumatate din pretul celor oficiale.
Nefumatorii pot veni cu solutia: lasati-va de fumat! Dar asa ceva este foarte greu, iti trebuie o vointa si o motivatie cumplite, iar cresterea preturilor la tigari nu determina asa ceva. Fumatorul prefera sa rupa de la gura copiilor si a sa decat sa nu aiba „otrava” asigurata. O stiu de pe propria-mi piele. Asa ca, atunci cand am ocazia, iau tigari de contrabanda, cum am spus, mult mai ieftine.Imi spuneti cine-i de vina si care ar fi solutia, inafara de lasatul viciului?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.