Tigari la cosciug

Tigari la cosciug

0 180

Vamesii brasoveni au dat peste circa 1.900 pachete de tigari de contrabanda ascunse in doua coparseie apartinand unei firme din Covasna. Cica a fost o actiune inopinata, aceasta intreprinsa de inspectorii Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV), adica vamesii, mai pe scurt.
Sa i-o spuna ei lu’ mutu, aici a fost turnatorie intre traficanti, suta la suta. Cam asa: Iti dau pontul, il umfli pe smecher, iar pe mine ma lasi sa trec.
Prea s-au dus vamesii la fix, si taman la cosciuge. Cat ai fi de inasprit de viata, la vederea unui coparseu te dai mai asa.
Majoritatea pachetelor de tigari erau fara timbr4e de marcaj, adica 1740 marca Ronson, iar 90 de pachete Doina, din Republica Moldovasi cu marcaje de peste Prut.
Societatea are ca obiect de activitate prelucrarea lemnului, asa ca si cosciugele erau faine rau. Iar pe chestia substituirii unor eventuale cadavre cu tigari de contrabanda, patronii firmei respective au luat o amenda de 50.000 lei, plus tigarile confiscate.

Din punctul meu de vedere, ca aprig fumator, treaba asta este o magarie, pentru ca statul profita de acest viciu si scumpeste intr-una tigarile oficiale, ca-i nesatul si nu are minte sa conduca o tara, cei care gasesc o sursa de a se aproviziona de la negru economisesc circa doi lei la pachet, bani cu care pot duce copiilor o paine sau o ciocolata. Nu e corect?
Iar alinierea preturilor la cele din UE – si nu numai la tigari – sa o faca abia dupa ce aliniaza veniturile. Altfel nu o sa dispara contrabanda.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.