TIFF 2008 va avea loc la Cluj si Sibiu

TIFF 2008 va avea loc la Cluj si Sibiu

0 73

Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) se va desfasura la Cluj-Napoca, in intervalul 30 mai-8 iunie, si va continua la Sibiu, in perioada 11-15 iunie.
In deschiderea festivalului de la Cluj va rula cel mai recent film al regizorului Michael Haneke, thrillerul psihologic „Funny Games”. Pelicula „Funny games” este un remake al filmului cu acelasi titlu si aceeasi semnatura regizorala, produs in Austria natala in 1997. Din distributie fac parte Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt sau Brady Corbet.
La festival vor fi incluse sectiunile consacrate, Competitie, Supernova, Fara limite, Umbre, 3×3, Ziua Maghiara, Doc’n’Roll, Zilele filmului romanesc,dar si noi sectiuni, precum Remade in Bollywood sau Real time.
TIFF 2008 se va concentra pe cinematografia rusa. Vor reprezenta Rusia „The Russian Triangle” – castigator al Marelui Premiu la Cottbus si al Premiului Special al Juriului de la Festivalul de la Moscova, „Cargo 200” – care a castigat KNF Award in cadrul Premiilor de la Rotterdam, precum si Premiul pentru Cea mai buna regie la Festivalul Gijon Int, sau „Playing the Victim” – castigator al marelui premiu al primei editii a Festivalului de la Roma.
Printre personalitatile din juriu, ii amintim pe regizorul Corneliu Porumboiu, castigator al Trofeului Transilvania 2006 cu pelicula „A fost sau n-a fost?” si pe Jay Weissberg, critic de film la publicatia „Variety”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.