Tezele unice bis

Tezele unice bis

0 137

Conform calendarului de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic, marti, 12 februarie 2008, elevii de clasa a VII-a si a VIII-a, amanati in primul semestru, vor sustine proba la matematica in cadrul perioadei speciale prevazute in acest sens. Sunt asteptati sa participe cei peste 13.000 elevi aflati in evidentele unitatilor de invatamant.


Extragerea variantei de subiect din cele 10 elaborate de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar (CNCEIP) este programata la ora 8.45, la sediul acestei institutii, in prezenta Comisiei Nationale de organizare. In intervalul orar imediat urmator, cele 687 centre de comunicare din tara vor prelua, decripta si multiplica variantele de subiect. Acestea trebuie distribuite catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30. Proba este programata sa inceapa la ora 12.00, iar durata sustinerii este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev.


Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei, in conformitate cu temele selectate din programa scolara si comunicate scolilor.


In semestrul I, calendarul tezelor pentru clasele a VII-a si a VIII-a mai contine urmatoarele probe: 15 februarie – limba si literatura materna (ambele clase), 20 februarie – limba si literatura romana (ambele clase) si 22 februarie – istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a). Depunerea contestatiilor va avea loc in data de 29 februarie. Daca, dupa a doua perioada de teze pentru semestrul I vor exista elevi care vor absenta, acestia mai pot sustine probele in sesiunea speciala din lunile mai – iunie.


Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. Baremele unice de evaluare si notare vor fi postate pe site-ul http://examene.edu.ro, dupa desfasurarea tezelor cu subiect unic. Activitatea de evaluare va dura maxim 3 zile. Evaluarea se face pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte, din oficiu, cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si notare.


Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza tezele si rezultatele obtinute, impreuna cu elevii, in perioada stabilita pentru aceasta activitate. Dupa perioada de analiza a tezelor – 5 zile din momentul afisarii rezultatelor – se pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant. Profesorul care preda la clasa raspunde, in perioada de analiza a tezelor, de integritatea si de neinterventia pe textul lucrarii scrise.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.