Test pentru liderii republicani despre Ucraina

Test pentru liderii republicani despre Ucraina

0 24

Gazda Fox News, Tucker Carlson, i-a întrebat pe liderii republicani americani despre cele mai importante obiective ale politicii externe a SUA, războiul Rusia-Ucraina și relațiile din ce în ce mai reci chino-americane.
Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a explicat că Statele Unite au multe interese naționale vitale, dar implicarea ulterioară în disputa teritorială dintre Ucraina și Rusia nu este una dintre ele. Fostul președinte Donald Trump și-a exprimat convingerea că SUA nu ar trebui să lucreze pentru schimbarea regimului în Rusia. Și mai mulți lideri republicani au subliniat că apropierea Chinei și Rusiei reprezintă un pericol pentru americani.
Tucker Carlson, gazda televiziunii americane Fox News, le-a cerut candidaților deja anunțați săptămâna trecută, precum și mai multor politicieni republicani proeminenți despre care se zvonește că vor candida la prima cursă din 2024, să răspundă la un chestionar.

Întrebările au fost:
Este în interesul național american să sprijinim ucrainenii în confruntarea lor cu Rusia?
Care sunt obiectivele specifice ale SUA în Ucraina și cum vor ști SUA când le-au atins?
Care este suma pe care ați fi dispus să o trimiteți guvernului ucrainean?
Ar trebui Statele Unite să sprijine schimbarea de regim în Rusia?
Având în vedere că economia Rusiei și moneda națională sunt mai puternice decât înainte de război, sunteți de acord că sancțiunile SUA au fost eficiente?
Crezi că există riscul unui război nuclear cu Rusia?
Doi dintre cei trei candidați deja anunțați, fostul președinte Donald Trump și antreprenorul miliardar Vivek Ramaswamy, au răspuns la întrebări. Pe lângă ei, fostul vicepreședinte Mike Pence, Ron DeSantis din Florida, Kristi Noem din Dakota de Sud, guvernatorul Greg Abbott din Texas; Senatorul din Carolina de Sud Tim Scott și fostul guvernator al New Jersey Chris Christie au decis să accepte invitația.
Când a fost întrebat pentru prima dată dacă este în interesul național al SUA să susțină Ucraina, Trump a răspuns: „Nu, dar Europa o face”, adăugând că aliații europeni ar trebui să „plătească mult mai mult decât noi”, sau cel puțin să împartă în mod egal costurile.
„Statele Unite au multe interese naționale vitale – asigurarea granițelor, întărirea pregătirii militare, securitatea energetică și independența și limitarea puterii economice, culturale și militare a Partidului Comunist Chinez. Dar implicarea în continuare în disputa teritorială dintre Ucraina și Rusia nu este una dintre ele
”a spus guvernatorul Floridei Ron DeSantis.

Sursa: FLUX 24

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.