Tesiuni explozive în SUA – sondaj: un american din patru vrea sa...

Tesiuni explozive în SUA – sondaj: un american din patru vrea sa iasă cu arma contra guvernului

1 42

Mai mult de unul din patru americani au atât de mult dispreț față de guvern, încât cred că ar putea fi necesar „la un moment dat în curând ca cetățenii să iasă cu armele împotriva guvernului”, potrivit unui nou sondaj de la Institutul de Politică al Universității din Chicago, relatează cotidianul The Washington Times în numărul de azi.
Cu doar câteva zile înainte de Ziua Independenței, sondajul arată că 28% dintre alegători au o astfel de convingere, inclusiv unul din trei republicani, aproximativ unul din trei independenți și unul din cinci democrați.
Majoritatea americanilor au mai spus că guvernul este „corupt și acționează împotriva oamenilor obișnuiți ca mine”, inclusiv două treimi dintre republicani și independenți și aproximativ jumătate dintre democrați.
Sondajul vine, de asemenea, pe fondul audierilor televizate ale Congresului de către comisia Camerei care investighează atacul de anul trecut asupra Capitoliului SUA. Universitatea din Chicago spune că sondajul „dezvăluie nu numai divizările tot mai mari la care am asistat în ultimii ani, ci și încredințarea că majoritatea instituțiilor de presă contribuie la aceste rupturi prin inducerea intenționată în eroare a publicului în scopuri politice”.
Sondajul a fost realizat în rândul a 1.000 de alegători înregistrați, la comanda republicanului Neil Newhouse și a democratului Joel Benenson (reputați specialiști în sondaje n.n.) mai scrie ziarul american.

Un lucru este cert, americanii se trezesc! Iată ce scrie un comentator: „Biden & Co.” au gândit să-i supună pe „Ruși” la un „test de anduranță”, dar nu s-a gândit că e posibil ca „testul” să se răsfrângă și la ei. Și, dacă poporul American realizează cât e de mințit, spre beneficiul unui grup de scelerați „autosuficienți”, aroganți, și nesătui de putere, care nu fac decât să terfelească „America de vis” – cândva simbolul democrației și al libertăților reale?
Și, dacă Americanul de rând va spune, și el, într-o zi: «pentru Dumnezeu, oamenii ăștia nu trebuie să mai rămână la putere !»
Orice „avalanșă”, așa începe. Iar pentru ei, războiul „pe bune” nici nu a început. Dar, dacă s-ar întâmpla să-și „numere morții” căzuți pe la 10,000 km. de casă? Și pentru ce?
… Loc sub soare e pentru toată lumea; și încă ar mai fi, mult timp, dacă am ști să ne definim existența în raport cu „planeta-suport”, acum, când omenirea își dă „testul de maturitate”: a fi, sau a nu mai fi.
Dar pentru asta, ar trebui să triumfe „vocile rațiunii”; și să înțelegem cu toții că, pentru suprvie-țuirea noastră, ca specie inteligentă, decât „o mie de arme”, mai bine „un strop de minte”… (H.D.R.)

COMENTARII

  1. Da. Și la noi trebuie legalizat portul de arme.
    ȘI EU AȘ IEȘI CU ARMA ÎMPOTRIVA DEVIANȚILOR DIN PLUSEREA, LIBERALILOR ȘI AȘ FACE DREPTATE ÎN DOSARE CA AL LUI SCRIPCARU, CĂNCESCU…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.