Terenuri in concesie si arenda pentru rromii din Apata

Terenuri in concesie si arenda pentru rromii din Apata

0 63

Conflictul dintre etniile maghiara si rroma din Apata a fost aplanat, primarul din localiatatea brasoveana, Iuliu Boloni promitand rromilor ca le va concesiona terenuri agricole, iar tarnanii romani si maghiari din comuna isi vor aremda terenurile nefolosite comunitatii rromilor, pantru ca acesti sa aiba ce cultiva, transmite corespondentul NewsIn.


„Vom stabili care sunt suprafetele disponibile din comuna si le vom concesiona comunitatii rrome. Astfel, ei vor putea sa-si muceasca pamanturile. Pana si comunitatea maghiara din comuna este dispusa sa dea in arenda o parte din terenuri, pe care oricum nu le folosesc”, a declarat Iuliu Boloni, primarul din Apata.


?


Jandarmii vor mai ramanbe o parioada de timp in comuna, unde sunt organizate patrule menite sa linistesca apele si sa previna izbucnirea unui nou conflict interetnic.


?


Se pare insa ca motivul izbucnirii conflictului are si beleitati politice, maghiarii implicati in scandal avand afinitati liberale, iar rromii fiind adeptii doctrinei democrate.


?


Amintim faptul ca marti spre miercuri noapte, un grup de rromi, format din aproximativ 200 persoane, si unul format din circa 150 maghiari din comuna respectiva, s-au manifestat violent, cateva persoane fiind ranite usor in urma incidentelor, iar mai multe case ale rromilor au fost vandalizate in urma conflictului.? Intereventia fortelor de ordine, la miez de noapte i-a calmat pe combatanti.


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.