Temperaturi de 50 de grade Celsius peste cativa ani

Temperaturi de 50 de grade Celsius peste cativa ani

0 155

Vremea caniculara din ultima perioada ni se va parea mai mult decat suportabila, chiar optima pentru desfasurarea activitatii, daca tinem cont ca, peste cativa ani, temperaturi de 50 de grade Celsius ni se vor parea normale.
Soarele isi incheie un ciclu de viata, iar expoziile pe care le trimite in atmosfera sunt de-a dreptul devastatoare pentru vietatile de pe Terra. Cu toate acestea, se pare ca va trebui sa invatam sa ne adaptam la noile conditii de mediu, caci in cativa ani incalzirea globala va aduce temperaturi cu 5-6 grade mai mari, sustine cercetatorul Mojib Latif.
Acesta este doctor in oceanografie si cunoscut expert in evolutia climei.
Intr-un interviu pentru Vremya Novosti, profesorul german de origine pakistaneza averizeaza ca, pe ansamblu, clima globului pamantesc se incalzeste veriginos, mult mai repede decat s-ar fi asteptat si cei mai alarmisti dintre experti.
Latif este convins ca, daca aceasta tendinta nu va fi stopata, la sfarsitul acestui secol, clima Terrei va fi modificata radical.
Datele furnizate sunt alarmante. Anul 2010 este, deja, cel mai fierbinte an din istorie. Au fost deja doborate toate recordurile de temperatura de pana acum si mai multe zone din lume se confrunta cu cea mai mare seceta din ultimii 20 de ani.
Si calota glaciara e mai subtire ca oricand, iar blocul de gheata desprins din Groenlanda nu face decat sa traga un semnal de alarma cu privire la incalzirea globala. In plus, specialistii avertizeaza ca nu mai e mult si Antarctica va ramane fara gheata, pe timpul verii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.