Telverde pentru pasagerii companiilor aeriene

Telverde pentru pasagerii companiilor aeriene

0 262

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a fost desemnata ca organism responsabil cu supravegherea respectarii drepturilor pasagerilor, prevazute de Regulamentul (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 11 februarie 2004, care stabileste reguli comune privind compensarea si asistenta acordate pasagerilor in cazul refuzului la imbarcare si al anularii sau intarzierii zborurilor si care abroga Regulamentul (CEE) nr. 295/91, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 46 din 17 februarie 2004.


?


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a informat Comisia Europeana asupra desemnarii sale ca organism responsabil.


?


Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului va sprijini si va asista Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor in exercitarea atributiilor ce ii revin acesteia.


?


Totodata, consumatorii care cred ca au fost prejudiciati, vor putea depune reclamatii la protectia consumatorilor prin intermediul telverde: 08000 80 999 (apel gratuit).


?


Telefonul consumatorului va fi afisat in incinta fiecarui aeroport.


?


Informatiile cu privire la regulamentul de aplicare pot fi obtinute de pe site-ul www.anpc.ro, la link-ul acte normative comunitare.


?


In data de? 29 decembrie 2006 a fost publicata in Monitorul Oficial HG-ul nr. 1912/2006 privind stabilirea unor masuri pentru asigurarea aplicarii Regulamentului (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 11 februarie 2004, care stabileste reguli comune privind compensarea si asistenta acordate pasagerilor in cazul refuzului la imbarcare si al anularii sau intarzierii zborurilor si care abroga Regulamentul (CEE) nr. 295/91.


?


Actul normativ a intrat in vigoare in data de 01 ianuarie 2007


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.