Teliu – statiune turistica?

Teliu – statiune turistica?

0 261

Nu stiu cati brasoveni cunosc ceva despre comuna Teliu, dar de auzit au auzit precis de una din cele mai „lungi” comune ale judetului nostru.
In aceasta comuna a fiintat, pe 25 de hectare, o unitate militara, acuma parasita de oastea profesionista a tarii si bagata la conservare. Inca din 2002 Ministerul Apararii Nationale a propus Primariei Teliu sa preia atat terenul, cat si cladirile de pe acesta, pentru a infiinta acolo o statiune turistica, pentru ca sunt destule de vazut prin zona, aerul este curat si peisajul placut.
Primaria Teliu si primarul Vasile Serban au luat in mai multe randuri legatura cu numerosi consilieri judeteni, care au fost, in principiu, de aord cu ideea, insa uite ca la ultima sedinta a CJ propunerea nu a trecut din cauza unui singur vot, reprezentantii PD-L votand impotriva, ceva normal avend in vedere ca seful lor de partid, primarul G.Scripcaru, este la cutite cu seful judetului, liberalul A. Cancescu, si de ce sa nu-i bage bete in roate?
Dupa cum afirma Vasile Serban, dupa alte discutii, purtate din nou, zilele trecute, cu diferiti consilieri judeteni, s-a lasat sa se intrevada adoptarea, la viitoarea sedinta, a propunerii.
Trecerea fostei unitati militare in proprietatea administratiei judetene se face, la propunerea Ministerului Apararii, cu titlu gratuit.
Ar fi de dorit ca, in acest caz, precum si in alte cazuri privind dezvoltarea judetului si a potentialului sau, sa fie lasate la o parte certurile si divergentele de pareri politice – astea se materializeaza conform chestiei cu a vecinului capra, din pacate – si, cu totii, mai ales orgoliosul primar Scripcaru, sa puna mana de la mana, la figurat, desigur, pentru a scoate Brasovul din amorteala care l-a cuprins dupa distrugerea industriei sale, avand in vedre, in plus, si viitorul aeroport, impreuna cu perfectionarea infrastructurii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.