Tehnologie IBM in Universitatea Transilvania

Tehnologie IBM in Universitatea Transilvania

0 94

Zilele Academice IBM pentru Universitati in Romania au inclus, la Brasov, semnarea unui Acord de colaborare intre prestigioasa companie IT si Universitatea Transilvania Brasov. In urma parteneriatului semnat ieri in Aula Universitatii de catre rectorul Ioan Visa si Mihai Tudor, directorul general IBM Romania, cei peste 27 de mii de studenti ai Univesitatii brasoveni vor beneficia de know how si software din partea specialistilor IBM. Parteneriatul vizeaza realizarea unei infrastructuri performante in cadrul universitatii brasovene, in special pentru viitorul campus universitar, dar si cresterea competentelor absolventilor in domeniul tehnologiilor informationale.
Aceste deziderat materializat prin semnarea acordului vizeaza transferul de know how, prin instruirea gratuita a cadrelor universitare in cadrul unor cursuri sustinute de specialistii IBM. De asemenea, se prevede sprijinirea absolventilor in gasirea unui loc de munca in industria IT, in software si retele de calculatoare, modele de afaceri sau in cercetare in domeniul energiilor regenerabile.
Programul IBM Academis Days continua in Romania cu semnarea altor asemenea acorduri toate marile universitati din tara, in asa fel incat intregul invatamant romanesc sa fie restructurat si modernizat, pentru ca infrastructura inteligenta sa genereze o forta de munca inteligenta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.