Tehnologie de ultima ora la constructia drumului de legatura DN1-DN73

Tehnologie de ultima ora la constructia drumului de legatura DN1-DN73

0 112

Potrivit informatiilor furnizate de purtatatorul de cuvant al Primariei, Sorin Toarcea, drumul, avand o lungime de 2 km, care va realiza legatura dintre DN 1, podul de la iesirea spre Ghimbav, si DN 73, soseaua spre Cristian va fi realizat cu tehnologii de ultima ora.
Stabilizarea solului, se va realiza, in premiera, prin utilizarea unui liant special, care, in amestec cu pamantul, conducerea la obtinerea unei fundatii rezistente, capabile sa suporte traficul greu. In plus, procedeul este ecologic, liantul in cauza fiind de fapt o enzima ecologica. Si costurile scad prin utilizarea acestui procedeu. Singura cerinta o reprezinta utilajele speciale, care incep sa patrunda pe piata romaneasca de profil.
Drumul, a carui realizare este in curs, va prelua traficul greu, care va fi scos in afara orasului astfel incat zona adiacenta soselei Cristianului va fi folosita doar pentru traficul usor. Totodata prin amenajarea acestei bretele se elimina traversarea caii ferate, pe soseaua dinspre Cristian.
Pe langa legatura DN 1-DN 73 se va asigura si o legatura cu cartierul Bartolomeu, pe sub pod.
De asemenea, in zona vor fi realizate trei sensuri giratorii, unul sub pod, care va face legatura cu cartierul Bartolomeu, unul care sa asigure sistematizarea fluxului de masini de la magazinele din zona si unul la intersec?ia cu DN 1.
Lucrarea se ridica la 6,3 milioane de euro, suportati de la bugetul local.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.