Taxele si aglomeratia la ghisee – la fel ca anul trecut

Taxele si aglomeratia la ghisee – la fel ca anul trecut

0 109
Aglomeratie in prima zi de incasare a taxelor si impozitelor la Brasov. De teama sa sa nu se schimbe legea, zeci de contribuabili s-au prezentat la prima ora a diminetii la ghisee. Pensionarii au venit sa-si plateasca darile pentru ca, spun ei, oricum n-aveau ce face acasa.
Valoarea taxelor si impozitelor locale au ramas la Brasov la nivelul celor de anul trecut, printr-o decizie a municipalitatii care a anticipat confuzia creata de ordonantele Guvernului Ponta pe aceasta tema.
Brasovenii au format cozi inca de la ora 7 si jumatate, cand inca nici nu se deschisesera ghiseele. Chiar daca programul functionarilor incepea de la ora 8, oamenii, majoritatea trecuti de prima tinerete, s-au inghesuit sa prinda un loc in fata si sa evite aglomeratia de peste zi.
O metoda mai simpla si mai rapida ramane achitarea datoriilor on-line, dar majoritatea contribuabililor continua sa-si plateasca darile la ghisee.
Potrivit unei hotarari de consiliu local votate in 20 decembrie 2012, in municipiul Brasov, taxele si impozitele raman anul acesta la nivelul de anul trecut, care n-a mai fost majorat in ultimii 4 ani. Municipalitatea si-a luta masuri de precautie si a facut toate calculele la finele anului trecut, anticipand confuzia create in intreaga administratie locala de controversata ordonanta emisa in decembrie 2012 de Guvernul Ponta, care stabileste cresterea cu 16,05% a cuantumului taxelor locale
Contribuabilii persoane fizice care isi vor plati taxele si impozitele locale pana in data 31 martie beneficiaza de reducerea de 5 procente din cuantumul sumelor.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.