Taxa Cancescu pe …drumurile judetene brasovene!

Taxa Cancescu pe …drumurile judetene brasovene!

0 86
Taxa pentru camioanele care tranziteaza drumurile judetene brasovene. Initiativa apartine presedintelui Consiliului Judetean Aristotel Cancescu, dupa ce seful judetului a constatat ca nu are bani sa reabiliteze drumurile distruse. Cel mai plin de gropi este Drumul Rusinii DJ 104 Sercaia-Hoghiz, pentru care Brasovul nu a obtinut sprijin de la Guvern. Cancescu recunoaste ca initiativa sa este o solutie de panica.
Propunerea de introducere a unei taxe pentru camioanele care tranziteaza drumurile judetene apartine presedintelui Consiliul Judetean si este inca in dezbatere publica. Initiativa este motivata de bugetul insuficient al Consiliului Judetean, din care nu se pot repara drumurile nici anul acesta :
Posibila taxa a carei valoare nu s-a stabilit inca ar putea fi introdusa si din cauza camioanelor de mare tonaj care au deteriorat drumurile judetene. Cel mai distrus drum este in continuare DJ 104 Sercaia-Hoghiz pentru care presedintele CJ nu a obtinut sprijin de la Guvern, asa cum crede inaintea alegerilor de anul trecut:
Reteaua de drumuri judetene brasovene se intinde pe 796,73 km, iar mai mult de jumatate are durata de exploatare depasita. Taxa ar urma sa se aplice tuturor autovehiculelor care depasesc 7,5 tone. De aceasta taxa vor fi totusi scutite autobuzele de transport persoane dar si masinile politiei, pompierilor sau ambulantei. 
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.