Tatuajul – o moda contemporana sau un cult stravechi

Tatuajul – o moda contemporana sau un cult stravechi

0 83

In opozitie totala cu felul in care tatuajele erau percepute acum cateva decenii se afla aprecierea de care ele se bucura in zilele noastre.
Tatuajele sunt considerate elemente la moda chiar, cu caracter personal si care au fost realizate dintr-un motiv intim al persoanei in cauza. De aceea, un tatuaj vine intotdeauna si cu o poveste in spate, poveste care ii confera acestuia unicitate si astfel, doua persoane ce poarta acelasi simbol pe trup nu pot fi considerate ‘la fel’.
Urmatorul pas dupa acceptarea implicatiilor detinerii unui tatuaj, este sa raspundem cu cat mai multa sinceritate intrebarii ‘Vreau cu adevarat sa-mi tatuez acest model?’. Tatuajele sunt prezente de mai mult timp decat ai putea crede. Mult timp, oamenii de stiinta au crezut ca egiptenii si nubienii au fost cei care au folosit primii arta tatuajelor. Dar in 1991 s-a descoperit o mumie care se numea Omul gheturilor si care data de prin anul 3300 inaintea erei noastre. Aceasta mumie avea mai multe seturi de tatuaje, incluzand o linie de la genunchi pana la glezna si inapoi. Se crede ca menirea acelor tatuaje avea legatura cu vindecarea organismului.
In peninsula Balcanica, tracii aveau o alta intrebuintare pentru tatuaje. Conform lui Herodot, ei o foloseau pentru a-si demonstra statutul in societate.
Desi europenii stiau de existenta tatuajelor, acestia au descoperit aceasta arta abia dupa epoca renascentista. A fost intalnirea cu amerindienii din America de Nord care a adus aceasta moda si in Europa.
Principesa Maria (47 de ani), cea mai mica din cele cinci fiice ale fostului suveran al Romaniei, Mihai I, are un mic tatuaj pe gamba piciorului stang. Ea a atras cu acesta privirile mai multor invitati veniti la discursul regelui de marti, din Parlament.“Este un fluture. Mi-a placut foarte mult tatuajul avut de bunica mea din partea mamei si am decis sa-mi fac unul la fel”, a raspuns in engleza principesa la intrebarile jurnalistilor referitoare la desen. Reprezentantul Vaticanului la Bucuresti, Francisco- Javier Lozano, si-a facut o intrare demna de Batman la dineu, iar fotografii i-au imortalizat-o.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.