Tartaga mai are 3 luni de libertate

Tartaga mai are 3 luni de libertate

0 63

Patronul Fabricii de Zahar Bod este liber pana in februarie 2012! Pe 19 octombrie, Curtea de Apel Alba il condamna pe Dan Tartaga la 5 ani de inchisoare pentru mai multe infractiuni legate de cumpararea Fabricii de Zahar, iar Politia il punea sub urmarire penala. Tribunalul Alba i-a admis insa solicitarea de amanare a pedespsei si l-a pus sub supraveghere pana in februarie.
Dupa noua ani de procese si dupa ce in prima instanta fusese achitat, o sentinta a magistratilor de la Curtea de Apel Alba il condamna pe Dan Tartaga, patronul Fabricii de Zahar Bod, la cinci ani de inchisoare cu executate. Tartaga a atacat decizia, iar Tribunalul Alba i-a dat castig de cauza.
Mandatul sau de arestare urmeaza a fi pus in aplicare in luna februarie. Dan Tartaga este acuzat de fals in declaratii, fals in inscrisuri sub semantura privata, imprumut ilegal si folosirea cu rea-credinta a creditelor societatii. Aceeasi pedeapsa a primit-o si Nicolae Piscu, fost director la Banca Agricola Brasov, de la care Tartaga otinuse fraudulos un credit in valoare de 13 miliarde de lei vechi pentru achizitionarea fabricii de zahar Bod. La fel ca si in cazul lui Tartaga, Judecatoria Alba a respins cerereade aminare a executarii pedepsei, pe data de 8 noiembrie. Piscu a facut si el recurs, care insa nu a ajuns inca pe rolul Tribunalului Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.