Tariceanu vrea britanici in economia romaneasca

Tariceanu vrea britanici in economia romaneasca

0 67

Biroul de presa al Guvernului a anuntat ca institutia va organiza la Bucuresti, in perioada aprilie-mai, o conferinta care va avea ca scop atragerea investitorilor din Marea Britanie. Cei pentru care se va organiza acest eveniment sunt, in principal, angajatii in sectorul energetic si domeniul bancar. Cei mai importanti sustinatori ai acestui demers sunt premierii celor doua tari, Calin Popescu Tariceanu si, respectiv, Gordon Brown.
„Gordon Brown, care a ocupat functia de ministru al Finantelor, a fost interesat in discutia de astazi sa cunoasca performantele economiei romanesti”, a declarat premierul Tariceanu la finalul intalnirii pe care a avut-o miercuri cu omologul sau britanic. Tariceanu a discutat cu Gordon Brown despre nivelul redus al investitiilor efectuate in Romania de companii din Marea Britanie, insistand pentru sprijin in atragerea acestora catre mediul de afaceri romanesc. El a aratat ca Marea Britanie ocupa pozitia a 8-a in ceea ce priveste investitorii straini in Romania.
Premierul a anuntat ca, in discutia purtata, nu s-a punctat un subiect fierbinte, si anume, restrictiile impuse de Guvernul de la Londra muncitorilor romani. Referitor la acest subiect, Tariceanu a afirmat ca pentru o mai buna dezvoltare a subiectului este nevoie de mai mult timp. Totusi, premierul este increzator ca restrictiile impuse de guvernul Marii Britanie, muncitorilor romani si bulgari, desi in conformitate cu legile Uniunii Europene, vor fi ridicate in cel mai scurt timp.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.