Tariceanu revine luni in tara

Tariceanu revine luni in tara

0 360

Dupa operatia pe care premierul Calin Popescu Tariceanu a suferit-o la un picior, la clinica sportiva Merignac de langa Bordeaux (Franta), urmeaza un program de recuperare medicala de circa trei luni. Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, primul-ministru urmeaza sa revina in tara in cursul zilei de luni.


De sanatatea premierului roman s-au interesat si omologul sau francez, ministrul de externe al Frantei, primarul si prefectul din Bordeaux.


Din punct de vedere medical, Tariceanu a inceput, vineri, programul de recuperare care presupune trei etape: o serie de exercitii pentru mentinerea mobilitatii articulatiei, pentru refacerea masei musculare si, respectiv, efectuarea unor activitati intensive pentru cresterea gradului de stabilitate a genunchiului.


„De luni, premierul va avea voie sa apese usor pe picior, va merge folosind carje si tot luni va reveni in tara, astfel incat sa completeze prima etapa a programului de recuperare”, a spus Oana Marinescu.


Premierul Calin Popescu Tariceanu a fost operat, joi dimineata, in Franta, la genunchiul stang, in urma accidentului de motocicleta suferit in vara, fiind insotit de sotia sa si de consilieri care ii permit sa isi exercite prerogativele de prim-ministru.


„Operatia a fost destul de scurta ca durata, mi-am reluat activitatea, urmaresc stirile si citesc materialele care imi vin din tara, aflandu-ma permanent in legatura cu cabinetul meu, cu colegii din Guvern si partid”, a spus Tariceanu.


Premierul a fost implicat, la 25 iulie, in comuna Petresti din judetul Ilfov, intr-un accident de circulatie minor, in timp ce se deplasa cu motocicleta Harley Davidson dinspre DN1 catre localitatea Corbeanca. La un viraj la dreapta a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal un autoturism Ford Mondeo, condus regulamentar.

In urma investigatiilor de la Spitalul Elias s-a constatat ca premierul a suferit o ruptura de ligamente.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.