Tariceanu ia poporul in balonzaid

Tariceanu ia poporul in balonzaid

0 110

Baietii destepti care se ocupa de campania electorala a premierului Tariceanu au schimbat strategia de promovare a sefului Guvernului in randul maselor. Nu mai mergea cu atitudinea de baiat spilcuit si scortos, fara pic de priza la alegator. Nici aerul de imbufnat pe care-l ia Calin cand Basescu il paraste la popor ca minte nu e-n stare sa atraga simpatie.


De aceea, strategii i-au soptit sa-nceapa cu un anunt derutant, in maniera Cotrocenilor. Asa ca primul ministru, in plin scandal al procedurii de suspendare a presedintelui, vesteste ca doreste amanarea procesului. Lovitura de tariceanu in moliceanu’ capului pesedistilor, care-l si vedeau destituit pe Basescu. Nu e chiar o lovitura de maestru, ca a marinarului cand il numea pe George Maior in fruntea SRI, dar merge pentru inceput.


Campania de redresare a imaginii taricene are, insa, si o componenta mondena. Specialistii i-au explicat lui Calin ca de pe motocicleta sau din Citroen nu se ia bine pulsul maselor. Asa ca l-au imbracat casual si l-au trimis la discoteca, sa-si fataie posteriorul de vadana in ritmuri de salsa. Alaturi, Ioana Tariceanu i-a tinut isonul, strident plictisita si lejer machiata. Sau invers, ca nu s-a vazut clar in lumina difuza a discotecii.


Pentru o prima iesire si o baie de multime printre clubberi, premierul s-a descurcat aproape bine. Daca renunta la bodiguarzii de la intrare si la crisparea surazatoare cu care le-a raspuns reporterilor, avea sanse sa intre in gratiile poporului.


Pana la reusita finala mai e insa mult de lucru. Sfetnicii din jur vor trece la etapa a doua, ceva mai etilica. Vor incerca sa-l faca pe Calin sa dea peste cap fara sa se strambe niste coniac ieftin cu trecere la mase, de care beau fierar-betonistii in reclamele de la televizor. Grea-ncercare, dar merita: nici macar Basescu n-a fost vazut inca degustand porcarii in baraci de santier.


Daca nu-l rapune greata pana la finalul curei cu „Unirea”, premierul se poate prezenta linistit la proba finala. Consilierii se muncesc s-o convinga pe doamna Ioana ca barba-su trebuie neaparat sa renunte la un balonzaid, ceva, din garderob, pe care sa-l arunce-n public la prima imbulzeala populara. Gest cu succes garantat la bizon.


Aaaa, doamna Ioana, un amanunt: cautati-l bine-n buzunare inainte sa-l arunce Calin in multime. La cati cetateni turmentati umbla pe strazi, te pomenesti c-apare unul in prag de anticipate, sughitand ca a gasit o scrisorica roz neexpediata si cu adrisantul cunoscut.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.