Tariceanu este pro privatizarea IAR Ghimbav

Tariceanu este pro privatizarea IAR Ghimbav

0 59

Tariceanu se afla in teritoriu. Si pentru ca tot a fost vreme frumoasa de plimbat in aer liber, la munte, premierul nostru s-a aflat in interes de serviciu la Brasov. Si pentru ca este om de afaceri si se pricepe, Tariceanu a dat cateva sfaturi pentru privatizarea IAR Ghimbav.
„Am vorbit cu Athanasiu sa scoata din activele IAR-ului, terenurile, care ii sporesc valoarea. La incercarea anterioara de privatizare, suma oferita nu ajungea nici pana la valoarea activelor. Si nu ma refer aici la activele industriale. Daca fabrica are zeci de hectare, acestea ii sporesc artificial valoarea. Asa ca am vorbit ca terenurile sa fie scoase, astfel incat sa facem privatizarea strict pe elementul industrial. Pentru ca noi nu ne ocupam cu afacerile imobiliare”, a argumentat Calin Popescu Tariceanu care a mai declarat ca Eurocopter ar fi interesata de achizitionarea IAR Ghimbav.
„Cei de la Eurocopter mi-au spus ca nu vor sa faca afacere imobiliara, ci sa cumpere capacitatea de productie. Asa e corect sa se puna problema. Privatizarea se poate face la valoarea de piata. Valoarea de piata este data de cifra de afaceri si profit. Cum cele doua nu sunt prea mari, se poate discuta despre valoarea activelor. Dar, daca valoarea activelor este umflata artificial, ei nu sunt dispusi sa vina si sa cumpere”, a spus Tariceanu.
Tariceanu a recunoscut potentialul de dezvoltare pe care aeroportul l-ar putea aduce in zona respectiva.
Din cate se spun, francezii sunt pregatiti sa cumpere IAR doar intr-o singura varianta, impreuna cu o comanda de stat care a si fost hotarata la cca 300 milioane de euro. Adica i-au fabrica tot pe degeaba!
S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.