Tariceanu: Basescu nu vrea cu FMI

Tariceanu: Basescu nu vrea cu FMI

0 140

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat saptamana trecuta, ca presedintele Traian Basescu nu doreste un acord cu FMI care sa prevada si virarea sumelor de la Fond pentru ca acesta ar presupune o monitorizare foarte stricta, ori acesta este un an electoral, iar seful statului vizeaza un nou mandat.
„De ce nu doreste, dupa parerea mea, domnul Basescu un acord cu FMI? Pentru ca un acord care sa prevada si virarea sumelor de la FMI ar presupune o monitorizare foarte stricta. Iar anul acesta este un an electoral si domnul Basescu vizeaza un nou mandat prezidential. Cu o constrangere de tip FMI, marja de manevra a domnul Basescu in calitate de prim-minstru va fi foarte redusa”, a sustinut Tariceanu.
El a apreciat ca actualul buget, dar si o monitorizare a FMI nu vor mai permite Guvernului sa faca „o serie de jonglerii nejustificate” prin care sa incerce sa-si duca la indeplinire o serie de promisiuni electorale.
Liderul PNL a mentionat ca in problema unui acord cu FMI a observat „o clara confuzie si contradictie intre factorii de putere actuali”.
„In timp ce presedintele Basesecu spune ar vrea un acord cu FMI, dar banii sa fie luati de la UE, vorbind de o suma de 6-7 miliarde de euro, Geoana vorbeste de 20 de miliarde, in conditiile in care bugetul Romaniei are 51 de miliarde de euro”, a spus fostul premier.
Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca nu este partizanul unui imprumut de la FMI, ci din bani europeni si a mentionat ca a anuntat Comisia Europeana ca Romania intentioneaza sa contracteze un imprumut de 6-7 miliarde euro, sub supravegherea Fondului.
„Avem nevoie de la FMI de un acord de supraveghere”, a explicat presedintele, precizand ca UE nu dispune de un astfel de mecanism pentru a verifica gestionarea banilor imprumutati statelor membre.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, miercuri seara, la B1TV, ca Romania are nevoie, in luna mai, de circa 20 de miliarde de euro pentru finantarea deficitului, el vorbind, totodata, de un imprumut posibil de la FMI de 6 sau 7 miliarde de euro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.