Tariceanu a cazut in propria capcana

Tariceanu a cazut in propria capcana

0 526
Asta crede senatorul brasovean Nicolae Vlad Popa despre presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Declaratia vine  in contextul in care Curtea Constitutionala a decis miercuri ca Senatul are obligatia de a redacta hotararea din sedinta plenului din 25 martie, cand s-a cerut incuviintarea arestarii senatorului Dan Sova. Tariceanu, spun liberalii, decisese atunci sa respecte nu Constitutia ci un articol din regulamentul Senatului si statutul parlamentarilor.
La sesizarea presedintelui Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea Constitionala a decis miercuri, in urma votului in cazul Sova, ca exista un conflct juridic de natura constitutionala  intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Senatul Romaniei. Presedintele forului, Calin Popescu Tariceanu mai are in momentul de fata doua variante, crede senatorul Nicolae Vlad Popa. Fie sa dea o hotarare pe vechiul regulament si atunci o vor ataca la Curtea Constitutionala, fie una pe noul regulament si atunci numarul de voturi va fi suficient si va continua ancheta DNA in cazul Sova.
In cazul in care hotararea Senatului va fi de respingere a solicitarii de arestare preventiva in cazul Sova, liberalii vor face o contestatie la Curtea Constitutionala. Arma pe care a folosit-o domnul Tariceanu a fost bumerangul care s-a intors si l-a lovit tocmai pe Maria Sa, spune Nicolae Vlad Popa.
Dan Sova a scapat de arest dupa ce senatorii au votat impotriva retinerii si arestarii fostului ministru. La votul din 25 martie au fost 79 de voturi „pentru”, 67 „impotriva” si 5 anulate.Senatul a invocat atunci un articol din legea  privind statutul deputatilor si senatorilor, potrivit caruia fiecare camera hotaraste in cazul cererii de retinere, arestare sau perchezitie a deputatului ori a senatorului „cu votul secret al majoritatii membrilor sai”, desi Constitutia prevede, la articolul 76, ca hotararile celor doua camere ale Parlamentului „se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare camera”.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.