Targ Filatelic la ITC

Targ Filatelic la ITC

0 414

Astazi, 15 noiembrie, are loc ultimul Targ Filatelic si Numismatic la Brasov in complexul expozitional International Trade Center, intre orele 6 – 15.
Acest eveniment este organizat de Asociatia Filatelistilor din Brasov.
La 1/13 ianuarie 1881 apare prima revista de filatelie din Romania, „TIMBROPHILO”. In aprilie 1891 s-a constituit la Bucuresti, cu titlu provizoriu, SOCIETATEA ROMANA DE TIMBROLOGIE, iar la 6 mai 1891 a fost organizata prima expozitie filatelica din Romania avand caracter privat, in casa presedintelui Dimitrie C. Butculescu din Bucuresti. In sedinta din 26 noiembrie/10 decembrie 1891, societatea si-a schimbat denumirea in SOCIETATEA FILATELICA ROMANA, adoptandu-se si statutul de functionare. In 1932 la Bucuresti in Palatul Academiei Romane (sala Dalles) are loc intre 20-30 noiembrie cea mai mare expozitie filatelica, EFIRO-1932. Reiterata, expozitia EFIRO-1998 in salile Parlamentului Romaniei a readus privirilor publicului marile raritati filatelice romanesti.
Urmeaza organizarea la Bucuresti a expozitiei filatelice mondiale din 2008 care va celebra implinirea a 150 de ani de la aparitia primelor marci postale romanesti.
Toate aceste manifestari organizate de F.F.R., au menirea de a promova valorile istorice, culturale si morale ale poporului roman prin intermediul marcilor postale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.