Tara unde cresc Lamborghini pe trotuar

Tara unde cresc Lamborghini pe trotuar

0 77

Patronul unei firme de produse de lux extrem – ultrafitoasele telefoane Vertu – aducea nu demult celebrele si inutilele celulare si in Romania. Dupa ce a fost asaltat cu comenzi mult peste ceea ce i-ar fi trecut prin cap ca o sa vanda, omul a avut o replica foarte nimerita, incercand sa ne descrie, pe noi si pe pasiunile noastre bolnave: „Romania este o tara interesanta”. Un epitet ce surprinde bine obsesia romaneasca cu motivatie cleptomana pentru tot ce straluceste cat mai strident pe fundalul mizeriei dimprejur.
Cel putin la fel de interesanti trebuie ca ne gasesc dealerii de bolizi cu mai multi cai decat septelul cabalin al Romaniei. Ce dracu’ poate ca creada despre noi un tip care vinde mioriticilor mai multe masini decat reuseste sa plaseze in tari solide, infinit mai potente financiar?
Problema e ca obiectele astea megascumpe, odata intrate in posesia proprietarilor, fac lucruri urate, care nu apar in cartea tehnica. Pana sa se inregistreze un deces provocat de un celular care costa cat o doua-trei sute de salarii medii, bolizii pe patru roti din colectia unor miliardari fac ravagii pe strada. De fapt, nu doar pe strada ci si pe trotuar. Doar la noi risti ca pieton sa fi strivit de un Lamborghini, Porsche sau Ferrari. Doar la noi faptasii dispar de la locul accidentului si abandoneaza masinile la fata locului bijuterii ucigase de sute de mii de euro.
Doar victima, ingrata, nu cred ca apreciaza senzatia.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.