Taberele scolare in atentia consilierilor judeteni

Taberele scolare in atentia consilierilor judeteni

0 294


Pana in 1989, un numar insemnat de elevi, cu precadere dintre cei cu posibilitati materiale reduse isi petreceau vacantele din tabere, la mare sau la munte. In judet existau peste 15 tabere, din care nu se stie exact cate au mai ramas functionale.


Situatia acestor tabere va fi analizata de catre Consiliul Judetean, la propunerea Comisiei de Invatamant Cultura.


Dupa cum a declarat consilierul judetean independent Iancu Vespasian Augustin, proaspat cooptat in comisie, la prima sedinta de consiliu va supune aprobarii forului legislativ un proiect de hotarare pentru constituirea unei comisii de evaluare a situatiei taberelor: cate mai exista, cate mai sunt functionale si ce ar insemna reabilitarea acestora.


Consilierul considera ca acest lucru trebuie neaparat realizat de catre Consiliul Judetean, cu concursul autoritatilor locale.


“ Este un lucru extraordinar ca taberele sa primeasca elevii aflati in vacanta, mai ales acum in conditiile polarizarii accentuate a societatii, cand multi dintre? copii nu-si permit o vacanta. De asemenea este benefic pentru turismul brasovean. Refacerea unui sistem de tabere scolare in judet poate reprezenta chiar o afacere. Alte judete au facut progrese in acest sens si isi promoveaza cu inteligenta potentialul turistic si capacitatile de primire elevi”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.