Tabara pentru cercetasi

Tabara pentru cercetasi

0 75


Ministerul Apararii, prin Directia Informare si Relatii Publice, lanseaza incepand din 27 februarie, pe pagina proprie de internet (www.mapn.ro/tabara), concursul national de selectie pentru participarea elevilor de liceu din clasele IX-XI la a cincea editie a “Taberei de vara pentru cercetasi”.


Anul acesta tabara se va desfasura, in perioada 27 iulie – 3 august, la Academia Navala „Mircea cel Batran” din Constanta, cu sprijinul Statului Major al Fortelor Navale.


Activitatea este organizata de Ministerul Apararii, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Tineret si Asociatia Euroatlantica “Manfred Worner”.
Desfasurata sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la inaltime!”, tabara isi propune sa dezvolte si sa valorifice calitatile fizice si morale ale tinerilor participanti, spiritul de competitie si de echipa.


Concursul de selectie cuprinde doua etape, in cadrul acestora testandu-se cunostintele elevilor despre Armata Romaniei, NATO si UE. In prima etapa (27 februarie – 20 aprilie 2008), echipe constituite din cate doi liceeni vor trebui sa completeze un formular de inregistrare si sa raspunda la 15 intrebari tip grila. Pentru cea de-a doua etapa (21 aprilie – 8 iunie 2008), se califica echipele care au raspuns corect la cel putin zece intrebari ale primei etape, sarcina acestora fiind de a raspunde la un nou set de intrebari.


In perioada 10 – 15 iunie a.c., juriul concursului va evalua raspunsurile trimise prin e-mail de echipele inscrise, primele 21 dintre acestea urmand sa participe la tabara de pregatire.??


Programul taberei va cuprinde activitati aplicativ – militare, intreceri sportive, vizite la obiective militare si turistice din zona.


Detalii cu privire la actiune pot fi obtinute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara, precum si de la responsabilul de proiect, locotenent-colonelul Liviu Dragoman, telefon 0728.083.260.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.