Sute de OZN-uri pe cer britanic

Sute de OZN-uri pe cer britanic

0 511

Circa 600 de OZN-uri au fost vazute intr-un singur an in Marea Britanie, potrivit unui raport al Ministerului Apararii.
Documentul, denumit „X- Files”, si dat publicitatii de catre Ministerul Apararii, contine peste 4.000 de pagini despre aceste „intalniri de gradul trei” ale britanicilor cu OZN-urile.
Descoperirile cu privire la OZN-uri au fost facute atat de catre observatori de ocazie, cat si de ofiteri de politie, piloti de vanatoare sau chiar elevi, deci un spectru larg de observatori, printre care si, putem spune, specialisti, cu referire la piloti.
Numarul relatarilor despre Obiectele Zburatoare Neidentificate au crescut intr-un singur an de sase ori, arata raportul Ministerului Apararii din Marea Britanie. Documentul releva faptul ca daca in 1995 au fost raportate 117 intalniri de gradul trei pe teritoriul Regatului Unit, un an mai tarziu, in 1996, peste 600 de persoane au declarat ca au vazut un OZN si au adus dovezi in acest sens.
Unul dintre martorii oculari care au dat declaratii despre un OZN a reusit chiar sa faca un desen al acestuia din memorie. (vezi foto)
Doctorul David Clarke, un expert in domeniul OZN-urilor, a declarat, dupa ce a studiat acest dosar facut public de Ministerul Apararii din Marea Britanie, ca este foarte posibil sa existe o legatura intre toate aceste declaratii si dezvaluiri cu privire la posibilele vizite ale OZN-urilor. 1996 a fost un an in care lumea a fost obsedata de fiinte extraterestre si de OZN-uri”, a mai spus David Clarke.
Si in 1978 au fost raportate un numar record de intalniri de gradul trei, dar foarte multe dintre „descoperirile” facute de observatori pe cerul Marii Britanii au fost puse pe seama imaginatiei acestora din cauza ca in noiembrie 1977 a fost lansat filmul regizat de catre Steven Spielberg „Close Encounters of the Third Kind”.
Ministerul britanic al Apararii a desecretizat si in luna martie a acestui an un set de documente din dosarele OZN, dezvaluind astfel ca a informat alte ministere in 1990 despre observarea unui obiect zburator in forma de diamant.
Arhivele Nationale au autorizat accesul la sapte dosare redactate in perioada noiembrie 1987 – aprilie 1993 de serviciile de informatii ale Ministerului britanic al Apararii, care conþin 1.200 de cazuri de observare de obiecte zburatoare neidentificate – OZN-uri.

Negative ale unor fotografii facute in 4 august 1990 arata un OZN de mari dimensiuni, de forma unui diamant, care a ramas suspendat in aer timp de aproape 10 minute, inainte de a disparea in sus, in mare viteza.

„Asemenea povesti nu sunt semnalate in mod normal altor ministere”, se precizeaza intr-un document oficial dintr-unul dintre aceste dosare. „Insa de aceasta data, Ministerul Apararii a primit sase fotografii furnizate de Daily Record si i s-a solicitat sa comenteze”.
Pentru un posibil articol, Ministerul Apararii a informat celelalte ministere, cerandu-le sa spuna presei ca „nu s-a ajuns la nicio concluzie in legatura cu obiectul mare in forma de diamant”.

Un alt dosar contine marturia unei femei care afirma ca, in timpul unei plimbari, a intalnit un extraterestru care vorbea cu „accent scandinav”. Fara sa-si divulge identitatea, femeia a telefonat, in 20 noiembrie 1989, aviatiei militare (RAF) pentru a-si povesti experienta: in timp ce isi plimba cainele pe un teren de sport, un barbat care vorbea „cu accent de tip scandinav” si care purta un combinezon de zbor maron s-a apropiat de ea pentru a-i anunta o vizita prieteneasca a extraterestrilor.
Multi pun la indoiala existenta unor asemenea intamplari si existenta extraterestilor, de parca omul ar fi buricul Universului si fara sa aiba egal. O gandire egoista, reminiscenta a unui Ev Mediu inchizitional.
Dar, la fel cum omul viseaza, profitand de progresul stiintei, sa paseasca spre Univers, de ce nu ar fi de acceptat si alte fiinte, imposibil de neglijat relativ la imensitatea doar a galaxiei noastre, fara sa ne gandim mai departe, ca ne-ar fi luat-o, tehnic, inainte, gasind combustibilul care permite suprimarea spatiului in timp? Este splendida imaginea acestei posibilitati. Iar faptul ca asemenea eventuali vizitatori nu au dorit inca vreun contact cu civilizatia terestra se poate pune pe seama starii de beligeranta domnind pe Terra, acei vizitatori sositi de departe neagreand contextul unei intalniri in asemenea conditii.
Sa tinem cont de anumite constructii de neexplicat prin teoria lui Darwin si nici prin tehnica moderna, ramase noua in diferite colturi ale Terrei drept indubitabil semnal din Univers.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.