Sute de brasoveni au dat in judecata CAS-ul

Sute de brasoveni au dat in judecata CAS-ul

0 62

Brasovenii se revolta si protesteaza vehement impotriva nedreptatilor la care sunt supusi de Casa de Asigurari de Sanatate Brasov. Peste o mie de oameni au dat in judecata aceasta institutie, deoarece au ajuns sa fie executati silit fara sa primeasca si somatii in prealabil.
Oamenii contesta si datoriile pe care trebuie sa le plateasca CAS-ului.
Scuza reprezentantilor CAS este mai mult decat penibila. Acestia au sustinut ca pentru a face economie de criza si timbre in vremuri de criza financiara au decis sa adopte pozitia „mutului” din papusoi.
Revoltati ca trebuie sa plateasca o datorie de care au aflat de-abia cand erau amenintati cu executarea silita, oamenii s-au adresat Judecatoriei Brasov.
„Numarul dosarelor impotriva Casei Judetene de Sanatate depaseste mia. Acest lucru ne da peste cap activitatea. Procedura este foarte simpla, de doar doua termene”, a spus judecator Anda Sanpetru, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Brasov.
Unele termene pentru reclamantii au fost fixate abia in luna februarie a anului viitor.
Calculele reprezentantilor CAS Brasov arata ca institutia avea de recuperat 49 de milioane de de lei de la brasovenii care nu si-ar fi platit asigurarile medicale in ultimii cinci ani.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.