Suspendat pe termen nelimitat

Suspendat pe termen nelimitat

0 198

Federatia Internationala de Patinaj a anuntat ca suspendarea pe termen nelimitat a sportivului rus Evgheni Plusenko a devenit efectiva, dupa ce patinatorul nu a facut apel la hotararea forului international anuntata in luna iunie, drept sanctiune pentru participarea la cateva spectacole pe gheata.
Consiliul ISU a decis, in luna iunie, suspendarea medaliatului cu argint la Jocurile Olimpice de la Vancouver pe termen nelimitat, deoarece a participat, in lunile martie si aprilie, la cateva spectacole pe gheata, dupa ce a anuntat ca nu poate concura, din cauza unei accidentari, la Campionatele Mondiale de la Torino. Patinatorul a incalcat regulamentul federatiei ruse, care interzice unui sportiv sa se retraga de la o competitie, pentru a castiga bani participand la spectacole, fara a avea permisiunea forului in acest sens, transmite Mediafax.
„Evgheni Plusenko nu a facut apel la decizia ISU in termenul de 21 de zile de la anuntarea deciziei, astfel ca hotararea Consiliului ISU a devenit definitiva. In consecinta, membrii ISU sunt obligati sa ia act de suspensarea lui Evgheni Plusenko pentru orice competitie organizata sub egida ISU”, se arata in comunicatul de luni al forului international de patinaj.

C.S.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.