Suspendarea lui Basescu ar putea incepe

Suspendarea lui Basescu ar putea incepe

0 115

Presedintele PSD, Mircea Geoana a anuntat ca PSD a strans semnaturile necesare demararii procedurii. In ce-i priveste pe social-democrati, doar doi dintre parlamentarii partidului nu si-au dat semnatura pentru ca acestia se afla inca vacanta parlamentara. La semnaturile social-democratilor s-au adaugat si cele ale?? parlamentarilor PRM si PC, partide ce au anuntat ca sprijina actiunea de suspendare a Presedintelui.


„Practic vorbind, am incheiat procesul de strangere de semnaturi din partea parlamentarilor PSD, impreuna cu cei care au semnat deja din partea altor partide din opozitie. Suntem in caest moment dincolo de treimea de parlamentari necesari pentru initierea procedurii de suspendare si este o procedura pe care o vom continua in zilele si saptamanile urmatorare”, a declarat Geoana. El nu exclude posibilitatea ca parlamentarii PNL sau chiar ai PD sa se alature demersului sau.
Pe langa actiunea de suspendare a presedintelui, PSD doreste sa modifice si prevederile constitutionale privind referendumul de eliberare din functie. Reprezentantii PSD sustin ca in legea referendumului sa fie introdus principiul simetriei, astfel incat presedintele, care este ales cu voturile a jumatate plus unu dintre cei care se prezinta la urne, sa poata fi demis cu voturile a jumatate plus unu dintre cei care se prezinta la referendum.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.