Suspendarea licentei PRO TV Chisinau !!!

Suspendarea licentei PRO TV Chisinau !!!

0 221

La sfarsitul lui 2008, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a refuzat sa prelungeasca, de drept, licenta PRO TV in Republica Moldova, asa cum prevede legea, postul de televiziune anuntand ca va ataca in instanta decizia si ca va folosi toate caile legale pentru a-si proteja drepturile si interesele.
Ulterior, CCA a declarat ca licenta postului de televiziune nu poate fi prelungita de drept deoarece a fost eliberata in baza vechii legi a audiovizualului. Consiliul a anuntat ca amana reinnoirea licentei pana dupa alegeri.
Pro TV a contestat in instanta refuzul CCA de prelungire a licentei, iar Curtea de Apel a respins actiunea. PRO TV Chisinau a facut recurs la Curtea Suprema de Justitie. Licenta PRO TV a expirat la 23 decembrie, dar postul continua sa emita pana la eliberarea noii licente.
Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, la videochat-ul www.stirileprotv.ro, raspunzand unei intrebari, ca suspendarea licentei PRO TV Chisinau „nu este un caz fericit” si ca o astfel de atitudine a autoritatilor din R. Moldova nu este normala intr-un stat cu aspiratii europene.
Intrebat despre recenta decizie de suspendare a licentei PRO TV Chisinau si despre faptul ca un alt post a fost perchezitionat de autoritati, Diaconescu a raspuns ca un stat cu aspiratii europene trebuie sa respecte valorile specifice ale spatiului in care tinde sa ajunga.
„Suspendarea licentei PRO TV Chisinau nu este un caz fericit”, a spus Diaconescu, mentionand ca in legatura cu acest lucru s-a pronuntat si comisarul european pentru politica de vecinatate a Uniunii Europene, Benita Ferrero-Waldner.
Intrebat ce decizie va lua Romania, in relatia cu Republica Moldova, daca la putere, in aceasta tara, vor veni comunistii, Diaconescu a raspuns ca „indiferent cine vine la putere, se pastreaza pe masa dialogului politic pachetul european”.
Europarlamentarul Maria Petre a initiat in Parlamentul European o declaratie scrisa pentru sustinerea dreptului de prelungire a licentei canalului de televiziune PRO TV din Republica Moldova.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.