Supravegherea Fondului Proprietatea arondata politic ?

Supravegherea Fondului Proprietatea arondata politic ?

0 203

Rasplata, ca dimensiune a unor „membri” de partid tine doar de sprijinul dat unor importanti lideri politici si nu partidului cum mai cred unii.
Fiecare lider de partid isi intareste pozitia prin acumularile directe de avere dar si prin rasplata, dupa posibilitati si distanta fata de Palate (Victoria & Cotroceni), a clientelei politice. Este mare batalia si este deschisa imediat dupa numararea voturilor si investirea in fata Parlamentului, pentru ocuparea functiilor de conducere de la ministere pana jos, peste tot unde umbra politizarii a putut ajunge. Se calca totul in picioare fara nici o grija fata de actul administrativ, singura preocupare ramane INFLUENTA si cat mai multa PUTERE.
Actuala Putere a calcat cam tot ce se putea calca in picioare, de la sanatate la cultura, de la invatamant la administratie, politizand totul si dand Romania cu 5 ani inapoi. Demiteri in masa ca pana acum nu au fost nici dupa schimbarea sistemului comunist. Pana si Traian Basescu le-a cerut, celor care le-a dat guvernarea, sa o lasa mai usor cu demiterile.

Ultimul Fond de „muls”
Fondului Proprietatea este ultima gaselnita a Puterii dupa FPS si FPP-uri unde se poate rasplati clientela politica. Structura numita Consiliului de Supraveghere, un rol subinteles, desigur de conducere al Fondului Proprietatea, este ultimul exemplu ca se poate ajunge la o intelegere intre cele doua forte ale actualei guvernari cand ciolanul are carne suficienta. Dupa lista celor numiti se poate distinge inclusiv influenta matrozului de la Cotroceni care a supervizat toate propunerile PD-L. Toate numirile sunt impartite in mod egal intre cele doua partide (PD-L si PSD), mostenitoare ale istoricului FSN.
Iata ca si PSD Brasov, de aceasta data, l-a rasplatit pe „vechiul sustinator”, Ioan Adam, nu numai in planul local ci si in cel central.
Mircea Ursache, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a fost ales, luni, in functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, se arata intr-un comunicat al companiei. Aceasta a fost prima intrunire a noului Consiliu de Supraveghere, ales in data de 27 aprilie.
Pe langa Mircea Ursache, din Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea mai fac partePSD-istul brasovean Ioan Adam, o serie de fosti consilieri prin Agentii si ministere ca Ene Dinga, Eduard Goean, Gratiela Iordache, Anca Opre sau Corin Trandafir.
PSD-istul Ursache este singurul membru al Consiliului de Supraveghere care a facut parte si din vechea conducere, Ioan Adam este singurul brasovean care ajunge sa detina o functie atat de importanta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.