Superstitii de Anul Nou

Superstitii de Anul Nou

0 99

Momentul de cumpana dintre ani este plin de superstitii care mai de care mai curioase inventate de oamenii cu speranta si cu incredere in puterea lor de schimba cursul destinului.
Iata cateva dintre aceste obiceiuri ce sunt repetate si, mai ales, respectate, si in zilele noastre.
Revelionul este magic, caci anii se incruciseaza pentru o secunda marcand un nou inceput.
Sarutul de la miezul noptii marcheaza nu numai sentimentele care ne leaga de persoanele respective, ci si modul in care vor evolua relatiile noastre cu oamenii in cauza in timpul anului care tocmai incepe. Cu alte cuvinte, este de dorit ca la cumpana dintre ani, persoana iubita sa fie langa tine.
Bani in buzunare. Este bine ca noul an sa te gaseasca avand ceva bani in buzunar, pentru a nu duce lipsa de ei tot anul. Suma nu conteaza, e vorba doar de idee, asa incat cateva monede sunt suficiente.
In masura in care acest lucru este posibil, incearca sa-ti achiti toate datoriile pana la miezul noptii. Cel putin asa este superstitia, care in mod evident nu tine cont de eventualele rate la banca, iar pe acestea sa nu le luam totusi in calcul…
O superstitie derivata din cea anterioara spune sa nu dai bani pe 31 decembrie sau pe 1 ianuarie, altfel vei avea probleme financiare si datorii tot anul.
Se spune ca prima persoana care iti intra in casa dupa miezul noptii va influenta ceea ce ti se intampla in noul an. Pentru o femeie, ideal ar fi sa intre un barbat inalt, brunet (se spune ca blonzii si roscatii sunt aducatori de ghinion, iar femeile de asemenea), iar daca acest oaspete aduce cu sine o crenguta de vasc, paine si sare, sunt toate sansele ca noul an sa fie cel mai bun din viata ta de pana acum.
Nu va sugeram sa tineti cont de toate, dar unele dintre ele sunt cel putin interesante si, in definitiv, logice. Daca poate exista logica intr-o superstitie…

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.