Supermarketuri in ofsaid

Supermarketuri in ofsaid

0 152

OJPC Brasov a fost sesizat ca, intr-unul din supermarketurile brasovene, una scria pe preturile de pe produsele din raft si alti bani se cereau la casa. Nu mai trebuie, cred, sa amintesc diferenta in plus solicitata la casa.
Conducerea supermarketului da vina pe furnizori, care, chipurile, nu anunta din timp schimbarile de preturi.
Mie nu prea imi vine sa inghit basmul acesta, deoarece stiu ca orice marfa intrata intr-o gestiune trebuie sa fie insotita de un act: aviz de expeditie, factura sau ce o mai fi. Si atunci proprietarul magazinului afla pretul din acte si face, daca este cazul, schimbarile de rigoare.
Iata si finalul basmului:
“Am mai avut astfel de probleme (si la alte produse), insa am avut grija sa le remediem. Schimbam pretul produsului de pe raft si restituim diferenta de bani clientului. E bine sa fim anuntati cand se intampla astfel de incidente, pentru a rezolva nemultumirile.”
Suna al naibii de frumos ce se va face si ce se va drege, mai ales ca se dau si bani inapoi.
Ei bine, chestia asta nu o inteleg. Adica se gasesc si cumparatori atat de fraieri incat mai intai sa plateasca diferenta dintre raft si casa si abia dupa aceea sa-I pice fisa ca s-a prajit si sa faca tambalau? Eu chestia asta nu o mai cred.
Ma intreb insa daca toata armata de angajati vanzolind prin magazin si raioane nu poate preveni asemenea incidente, mai ales cei care primesc marfa insotita de actele cu pret, si casierele, care afla noul pret.
Sau poate este si asta o metoda de a mai ciuguli ceva banuti, iar la caz de control se poate spune ca in raft exista marfa si cu pret vechi (pana la epuizarea stocului), si cu pret nou si mai mare.
Pe deasupra s-a constatat ca la acest lant de magazine – nu ii dam numele din motive de etica profesionala – s-au gasit asemenea nereguli si in alte orase din tara.
Directorul OJPC Brasov, Iulian Mara, declara urmatoarele, in legatura cu acest caz
“In momentul de fata avem inregistrate si alte sesizari cu privire la aceste diferente de preturi. Desigur ca, in cazul in care se va constata ca exista asemenea deficiente, vom lua masuri. Cei responsabili risca o sanctiune intre 3.000 si 30.000 lei pentru combaterea practicilor incorecte, sau intre 1.000 si 3.000 lei daca nu sunt informatii complete, corecte si precise asupra caracteristicilor esentiale ale produselor, printre care si pretul.”
Treaba suna frumos, dar in cate cazuri teoria s-a aplicat si in practica? Mai ales ca unele cazuri ar putea mangaia si aripa penala.

Dan bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.