Supararea lui Cioaba

Supararea lui Cioaba

0 191

Cioaba Florin este autointitulatul rege al tuturor tiganilor. In aceasta calitate trebuie sa zica si el ceva, altfel nu ar mai fi rege – vezi exemplul Mihaita numarul I.
Astfel, Majestatea Sa Cioaba, ascultand glasul supusilor, a aflat ca acestia nu mai pot respecta traditiile etniei, pentru ca legile romanesti – tara in care isi cam fac de cap, nedorind o adevarata integrare in societate – nu le permite sa-si intinda corturi prin fata blocurilor, fiind astfel discriminati.
Bine, este drept, corturile se ridica doar pe timp de cateva zile, cat se desfasoara nunta tiganeasca, acolo in cort. Cica saracii tigani nu au bani de nunta pe la restaurant, zice domnul rege, si de aceea evenimentul se tine sub cort. In acest sens el declara: „Oamenii trebuie sa faca nunta undeva, iar la noi este traditia sa se faca nunta in cort. Erau multe de facut. Nu asta era ultima problema care trebuia rezolvata.”
Desigur, zic eu, nu asta era ultima problema, ci este printre primele care trebuiesc rezolvate, caci traim intr-un stat romanesc, nu intr-un stat tiganesc, ei fiind aici o minoritate care, ca in orice tara civilizata, trebuie sa se incadreze intr-un intreg, asa cum o fac coetnicii lor prin tarile din Occident.
Cioaba mai zice: „Sigur ca vor exista probleme pentru ca multi vor incerca sa incalce legea.”, avertizand totodata ca supusii sai vor prefera sa plateasca amenzi, dar sa-si faca damblalele impuse de niste traditii depasite, prin corturi.
Adica pentru amenzi destul de maricele si usturatoare au bani, dar sa-si faca nuntile pe la restaurant nu!
Ar mai trebui amintit acestui rege-paiata de toate viloaiele si de toata bunastarea in care se scalda o parte a acestei etnii, sfidand majoritatea cetatenilor tarii si chiar pe coetnicii lor aflati in mizerie. De ce nu le pun la dispozitie nuntasilor ograzile proprii, ca sa nu mai vorbim de alte ajutoare, caci tiganul stie numai sa ceara, fara a da nimic in schimb.
In final, imaginati-va, stimati cititori, o dimineata in care sa va treziti cu un cort urias sub fereastra, colcaind de chiuituri, manele, racnete si arome de bucate. Cum v-ar pica?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.