Suntem călcați în picioare de UE… și ne place!

Suntem călcați în picioare de UE… și ne place!

0 577

Prin anul 2007 noi intram în Uniunea Europeană, fără să știm ce vrem – și deciși să ne supunem total ,,marilor frați”. Altfel spus, ne-am aruncat legați la ochi în cușca lupilor mereu flămînzi. Nu exagerez, cam așa sînt ,,partenerii” noștri – și, cu cîteva excepții, acești parteneri sunt mari companii aflate în spatele grupurilor politice europene.
Așa se joacă acest… joc.

Să fim bine înțeleși – sînt un partizan al ieșirii din Uniunea Europeană. Conducătorii români, cu mici excepții – și acelea mai mult declarative! – sînt total supuși Bruxelles-ului și Washington-ului. Și e firesc, pentru că preluarea României s-a făcut pe toate căile, inclusiv prin plasarea în fruntea instituțiilor de forță a unor personaje aflate în rețeaua Serviciilor occidentale, dar și prin ridicarea la nivelul conducerii politice, deci manevrabili, obedienți la comenzile și stimulii potriviți. Dar, mai grav, s-a realizat o contaminare în massă, ceea ce face ca un număr considerabil de români – simpli cetățeni – să solicite conducătorilor ,,supunere totală” față de Occident!

Au trecut neobservate două incidente semnificative în acest sens. Primul incident ar fi declarația de intenție a unui purtător de mesaj al PNL, mă rog, a grupării care poartă acest nume, fără a avea vreo legătură nici cu ideea de ,,național”, nici cu spiritul partidului istoric – cu toate păcatele acestui de-mult-răposat.
Iată momentul de care a avut parte cunoscutul avocat Dan Chitic, unul dintre cei mai aprigi luptători pentru drepturile românilor asupra propriilor bogății naturale, de partea cealaltă fiind Răzvan Prișcă, tînărul și tupeistul ,,liberal”. Discuția a pornit de la posibila temă a Referendumului – care pare a fi preocuparea de căpătîi a președintelui, Opoziției și societății civile în această perioadă! Iată dezvăluirea pe care tînărul deputat liberal Prișcă a făcut-o… aș spune, fără nici o remușcare: ,,Tema care eu cred că ar fi important să fie supusă întrebării publice este dacă poporul român este de acord ca, de acum încolo, orice fel de reformă, modificări ale întregii arhitecturi judiciare să se facă doar luînd în calcul recomandările partenerilor noştri, la care noi am acceptat voluntar, cu sacrificii financiare, să aderăm!”.
Cu alte cuvinte, nici o decizie importantă să nu fie luată fără a cere ,,recomandările” SUA! A fost firească reacția lui Dan Chitic. ,,Adică să acceptăm statutul de colonii”, a izbucnit cunoscutul avocat. Reacția lui Răzvan Prișcă, un tînăr de numai 31 de ani, a fost una plină de tupeu șmecheresc, specifică noii ,,clase politice”: ,,Staţi liniştit, văd că sînteţi foarte agitat în această seară, liniştiţi-vă, că avem două ore, avem timp – beţi un pic de apă, staţi liniştit”.
Avocatul a replicat uluit: ,,Văd că se supune la vot felul în care urmează să se judece ţara asta”. Deci, aceasta e lovitura pe care ar propune-o președintele Iohannis și PNL – supunerea deciziei interne față de voința UE și SUA! Și, nota, e chiar în tonul protestatarilor #REZIST – care, de exemplu, cer cu insistență ca orice decizie pe Justiție să poate ,,viză” de afară!

Asta este România anului 2019. O țară plină de slugi…

Al doilea incident (nu îl pot numi altfel) a fost dezvăluirea lui Cornel Dinu, care a povestit un dialog cu actualul președinte al Parlamentului European, Antonio Tajani. Povestirea se referă la anul 2005, cînd italianul, la acea vreme vicepreședinte al Partidului Popular European, efectua o vizită la București. ,,Seara a fost un banchet la Sala Tronului și am avut o discuție” – își amintește Cornel Dinu, care a reprodus vorbele lui Tajani. ,,Ne gîndim ce vom face cu voi”, ar fi spus Tajani și, ,,vorbind foarte plastic, pentru că era un tip cu șarm – povestește Dinu – mi-a spus «gîndiți-vă că fiecare țară din asta nepregătită care ați intrat pentru că aveam nevoie de piețe de desfacere, vă lăsăm să fierbeți în oalele voastre proprii și punem la fiecare oală cîte doi jandarmi – cine ridică capul… suportă consecințele»”. Cum adică ,,punem jandarmi”?! – a întrebat uimit Răzvan Dumitrescu, realizatorul în care Dinu a relatat discuția. ,,Jandarmii sînt de afară – sau sînt de-ai noștri?”, a cerut detalii jurnalistul. „Jandarm e Timmermans, e Kövesi… ăștia sînt jandarmii, din păcate…”, a răspuns Dinu. ,,Mai mult decît atît – (europenii) cunoșteau natura noastră omenească, a românilor – și ne-a spus: cu voi e mai simplu, nu mai e nevoie de jandarmi, voi vă omorîți între voi”, a completat Cornel Dinu. ,,Și iată ce se întîmplă în România de azi, ne omorîm între noi”, a conchis.

Și chiar asta se vrea și facem – ne omorîm între noi – iar unii dintre noi îi aplaudă pe străinii care îi omoară pe români! Iar zilele trecute am avut o probă incontestabilă că puterile occidentale sînt convinse că ne pot călca în picioare cum vor. Manfred Weber, principalul candidat al popularilor europeni la președinția Comisiei Euro­pene, a amenințat pur și simplu România, coaliția de guvernămînt, dar și pe procurorii care se ocupă de anchetarea Codruței Kövesi: ,,Dacă procedurile judiciare împotriva doamnei Kövesi nu sînt anulate, vom cere o dezbatere în următoarea sesiune plenară a Parlamentului European. De asemenea, apelăm urgent la PES (socialiștii europeni) și ALDE (grupul european) să vorbească împotriva partidelor lor surori din guvernul român”. Din acest mesaj rezultă clar că Weber s-ar face vinovat de șantaj. Dar cine să-l acuze?!

Mai mult, Weber consideră ,,ancheta demarată împotriva Laurei Codruța Kövesi” ca fiind una ,,total inacceptabilă în Europa”. Înțelegeți? Vine ,,europeanul” și le spune românilor, cu alte cuvinte: ,,voi nu aveți voie să faceți anchete sau justiție decît cum și dacă vrem noi, dacă nu, declanșăm furtuna politică împotriva voastră!”… Tupeu, sau ce?!

,,Românii vor dori ca în țara lor să fie Președinte unul care va fi FERM ori de cîte ori se va trezi cîte un precar intelectual ca Weber să ne dea nouă ordine și ultimatumuri…”, scrie Liviu Pleșoianu…

DRAGOȘ DUMITRIU

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.