Sunt banci care acorda credite prin programul FERMIERUL

Sunt banci care acorda credite prin programul FERMIERUL

0 86

Agricultorii vor putea contracta credite in valoare totala de 760 milioane lei prin programul „Fermierul” de la sase banci selectate de Ministerul Agriculturii in urma unei licitatii, conventiile urmand sa fie semnate cel tarziu saptamana viitoare, potrivit institutiei.
Cele sase institutii de credit CEC Bank, Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Comerciala Carpatica, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale si Bancpost. „Cel tarziu saptamana viitoare vor fi semnate conventiile de ambele parti”, au declarat reprezentantii Ministerului Agriculturii.
Institutia a scos la licitatie 760 de milioane lei catre bancile comerciale, pentru acordarea de credite agricultorilor care fac investiti, in conditii avantajoase. Printre acestea se pot numara dobanzi reduse sau termene de gratie si de rambursare mai mari decat cele uzuale. La licitatie au prezentat oferte sase banci, toate intrunind punctajul necesar pentru a fi selectate. Banii provin din Fondul pentru creditarea investitiilor din agricultura.
Din suma scoasa la licitatie, cea mai mare parte, respectiv 630 de milioane de lei, reprezinta fonduri din care vor fi acordate credite pentru proiectele eligbile in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR)
Alti 30 de milioane de lei din suma scoasa la licitatie vor fi destinati creditarii beneficiarilor Programului Operational pentru Pescuit (POP), in timp ce 100 de milioane de lei vor fi alocati pentru investitii care nu sunt finantate din fonduri UE.
Beneficiarii programelor de dezvoltare rurala, respectiv pescuit, pot accesa fonduri structurale pentru a acoperi o parte din cheltuielile proiectului de investitii (de regula jumatate din suma), restul banilor provenind din surse proprii. Acordarea de credite avantajoase va ajuta investitorii sa acopere partea de cofinantare si va creste gradul de absorbtie a fondurilor UE.

Sursa: Mediafax

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.