Succes pentru oierul din Pipera

Succes pentru oierul din Pipera

0 174

Se pare ca lui Gigi Becali, fostul oier si actualul miliardar din imobiliare etc., cu scaun la Bruxelles, ii prieste aerul conditionat din salile de sedinta ale Parlamentului European. Si se pare ca aceasta noua meserie, de europarlamentar, ii prieste si omul s-a pus pe treaba, asa cum este obisnuit.
Nu-l ridic in slavi pe Becali, dar nimeni nu-i poate nega o inteligenta nativa, chiar daca la ea lipseste rafinamentul cizelarii, Becali fiind inca in faza cioplitului cu barda. Dar, ceea ce trebuie sa i se recunoasca, a stiut si stie, oriunde il pui, sa aiba initiativa si sa promoveze ideile consilierilor, in contrast cu alti politicieni care ne reprezinta in acest Parlament European si a caror prezenta acolo trece extrem de neobservata.
Astfel, iata un prim succes pentru Gigi Becali la Parlamentul European: Comisia de agricultura i-a aprobat amendamentul propus in iulie.
Chiar daca este la prima aparitie pe plan international – exceptand pe cele prilejuite de iesirea echipei de fotbal Steaua prin Europa – aparitie intr-o „slujba” fixa, ordonata, cum nu a mai avut pana acuma, Gigi Becali nu s-a lasat intimidat de colegii mai experimentati din Parlementul European si s-a pus pe treaba. Si a inregistrat si primul succes. Caci Comisia de agricultura a Parlamentului European a votat amendamentul propus de Gigi Becali in privinta cresterii sumei alocate programului „Lapte in scoli”.
In acest fel suma alocata programului „Lapte in scoli” va fi majorata de la 69 de milioane de euro la 103,5 milioane, in bugetul pe 2010 al Uniunii Europene.
„Sunt foarte multumit ca la a doua sedinta de comisie AGRI la care particip am obþinut deja acest mic succes. E bine pentru copii, dar e bine si pentru fermieri. Iesim din criza doar prin decizii concrete si rapide”, a declarat europarlamentarul Gigi Becali.
La sfarsitul lunii iulie, Gigi Becali a formulat primul amendament la Bugetul comunitar pe anul 2010, prin care propune cresterea cu 50% a sumelor alocate pentru programul „Laptele in scoli”.
La prima vedere s-ar putea spune: ce mare lucru cu aceasta propunere si cat de importanta este aceasta Comisie a qagriculturii?
Uite ca este, si una, si alta. Caci papica a fost dintotdeauna prima preocupare a omului, dupa care a venit si restul, dupa capacitate fizica sau intelectuala. Iar faptul ca aceasta initiativa vine tocmai din partea lui Gigi Becali, cam necioplit in „texte”, nu trebuie sa ne faca sa zambim cu superioritate – repet, nici eu nu-l simpatizez, din alte motive – caci sunt destui pseudointelectuali in inalte functii care nu-si recunosc originea si lacunele, umbland cu nasul prea pe sus pentru prestatiile prezentate, in schimb nestiind cum se face nodul la cravata, cum se umbla pe tocuri inalte sau ce se mananca cu furculita de peste.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.