Subventii pentru zootehnisti

Subventii pentru zootehnisti

0 77

Zootehnistii au motive de bucurie. De anul acesta bvor avea parte de o serie de subventii menite sa sustina ameliorarea efectivelor de animale, si sa imbunatateasca calitatea produselor de origine animala.


Astfel, statul, prin intermediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) acorda fonduri suplimentare productiei de lapte la ovine si caprine (5,18 lei/cap), productiei de lana la ovine (0,5 lei/cap), productiei de pielicele la ovine (un leu/cap) si productiei de carne de ovine/caprine (0,8 lei/cap). De asemenea, si conservarea materialului seminal congelat si cu autonomie dinamica de peste 90 de zile este sustinuta de la bugetul de stat cu 3.500 de lei/bucata.


Pentru sustinerea productiilor de carne si oua de consum, se acorda urmatoarele sume: 150 de lei/cap de scrofita, 1,6 lei/cap de pui broiler si 0,05 lei/ou.


Nici calitatea laptelui de vaca nu este uitata din aceasta lista, astfel ca se va urmari realizarea unei procesari la standarde europene, valoarea sprijinului fiind de 0,3 lei/kg.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.