Subiectul politic al saptamanii – valizele cu bani

Subiectul politic al saptamanii – valizele cu bani

0 110

Afirmatiile facute de presedintele Traian Basescu si de fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, cu privire la valizele cu bani si milioanele de dolari, care ar fi fost duse de reprezentantii firmei ALRO la Ministerul Economiei si la Palatul Cotroceni, a provocat noi istericale in randul Opozitiei. Iar vineri, subiectul a ajuns la DNA.


Liderul TSD Nicolae Banicioiu si vicepresedintele PIN Lavinia Sandru au cerut Departamentului National Anticoruptie sa se autosesizeze in legatura cu afirmatiile facute de presedinte cu privire la valizele cu bani care ar fi ajuns de la ALRO la Ministerul Economiei si la Palatul Cotroceni.


Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru a declarat ca s-a hotarat sa depuna plangerea ca urmare a comunicatului DNA, potrivit caruia, procurorii nu isi fac agenda in functie de ceea ce spun politicienii la televizor, ci doar in functie de sesizarile pe care le primesc.


Urmand aceeasi logica, si senatorul Gheorghe Funar a trimis o sesizare la DNA, cu privire la cazul ALRO. Liderul PRM le cere procurorilor anticoruptie sa stabileasca prejudiciile care au fost aduse statului roman, faptuitorii si faptele de care s-ar face vinovati cei in cauza. Scandalul a fost declansat in urma cu cateva zile, cand premierul si presedintele s-au acuzat reciproc, ca sprijina grupuri de interese in domeniul energiei.


Presedintele spunea atunci ca reprezentantii ALRO s-au plans ca nu pot obtine energie, fara sa ofere valize cu bani la Ministerul Industriilor. Fostul ministru al Industriilor a respins acuzatiile si a declarat ca de fapt mita ar fi ajuns la consilierii prezidentiali, printre care si Theodor Stolojan.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.